donderdag 28 augustus 2014

Koptische paus Tawadrous II in Stadskanaal aangekomen

Stadskanaal -
Donderdagavond om vijf over half zeven kwam de koptische paus Tawadrous II onder politie escorte aan in het Pagedal te Stadskanaal. De koptische paus Tawadrous II is vanaf donderdag enkele dagen in Nederland. Hij bezoekt een conferentie voor koptisch-orthodoxe jongeren die tot en met zondag in het Groningse Pagecentrum te Stadskanaal wordt gehouden. Het is de eerste keer dat de 61-­jarige patriarch van Alexandrië een bezoek brengt aan ons land. De vorige paus, Shenouda III, was hier in 2010. Hij overleed in 2012. De bijeenkomst in Stadskanaal, de zogenoemde European Youth Conference, trekt ongeveer zevenhonderd jongeren uit ruim tien Europese landen, aldus het Koptisch Orthodox Bisdom van Nederland en België. Nederland was in 2007 al een keer gastland. Op het programma staan onder meer workshops, discussies en lezingen. De laatste worden onder meer door de koptische paus gegeven.

Ook de pastor van de Rooms-Katholieke parochies in Stadskanaal, Musselkanaal, Mussel-Kopstukken, Ter Apel en Zandberg, Maurits Damsté, en burgemeester Baukje Galama zullen hierbij aanwezig zijn. De pastor zal de Koptische paus een brief overhandigen van Bisschop Gerard de Korte van het bisdom Groningen.

Vrijdag zal er een welkoms opening gehouden worden met een speech door burgemeester Boukje Galama en Edwin Postma van het Pagecentrum. Daarna zal deze verder vervolgd worden door meer aanwezigen en het programma zal zaterdag en zondag nog goed gevuld zijn.
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER

 
 
 
 
 
 
 
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten