maandag 25 augustus 2014

Grote Sport en Gezondheidsmarkt in Musselkanaal een succes!

Musselkanaal -
Sportdorp Musselkanaal en Patiƫnten vereniging ReumActief organiseerden op zaterdag 23 augustus een grote Sport en Gezondheidsmarkt in de Techn8icumstraat te Musselkanaal.
Om 9.00 uur arriveerden de eerste standhouders reeds om hun stand in te richten. Er was een grote diversiteit in aanbod.
RTV Noord was live op locatie van 10.00-12.00 . Marcel Nieuwenweg voerde gesprekken met een aantal mensen tijdens de markt. Anita Sanders vertelde over het doel van de Sport en Gezondheidsmarkt, het samenbrengen van valide en minder valide mensen en het nut van goede informatie over gezondheid en bewegen. Marloes de Boer, projectleider van Sportdorp Musselkanaal kondigde aan dat Sportdorp Musselkanaal door gaat als de Stichting Sportdorp Musselkanaal. Wethouder Johan Hamster opende de markt officieel met een openingswoord en door daarna een kwartier te spinnen. Velen vonden hun weg naar het bijzondere evenement, dat zoals het er nu uit ziet, volgend jaar wederom een vervolg gaat krijgen. De standhouders hebben heel veel mensen kunnen voorzien van informatie en advies. Zwemvereniging Musselkanaal heeft vele handtekeningen opgehaald voor het behoud van het zwembad in Musselkanaal. Dit mooie zwembad hoort natuurlijk in Musselkanaal en daar gaan we met z’n allen de schouders onder zetten, zodat het over 2 jaar door kan gaan met voldoende vrijwilligers en ondersteuning. Diverse sporten werden bij het grote publiek bekendgemaakt via prachtige demonstraties en clinics. Zo ook de Combifit van Gymvereniging MSK, een nieuwe vorm van bewegen om zowel de spierkracht als de conditie te verbeteren. Dit in een zeer ongedwongen en ontspannen sfeer en op ieder niveau. Sportcentrum Bodyfit liet zien met hoeveel plezier en passie kinderen dansen bij de Kidsdance groep. Ook de wat minder bekende sporten kregen aandacht zoals bijvoorbeeld het schermen en de tai chi. De kinderen kwamen ook ruimschoots aan bod en Bruintje Beer, het gezicht van Musselkanaal, ontbrak natuurlijk niet!

De organisatie is zeer tevreden over de opkomst en gaat weer werken aan een vervolg!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten