zaterdag 31 augustus 2013

Shanty festival - Instuif spellendag - USA Cars and Bikes

Stadskanaal - G' Nijveen
* Instuif spelendag Julianapark
Diverse sport en vermaak spellen voor jong en oud in het Julianapark zaterdagmiddag. Deze middag was voor iedereen die zin had in wat leuke en sportieve vermaak, klimtoren, Oudhollandse spelletjes enz. Alles was vrij toegankelijk. Voor de catering met o.a. koffie, frisdrinken een koek of wat anders lekkers was gezorgd en was deze middag ook gratis voor iedereen. Het was een geslaagde festiviteit in het Julianapark georganiseerd door vrijwilligers en de Wijkraad Parkwijk.

* Shanty festival Centrum Stadskanaal
Het shantykoor De Noszélie Singers organiseerde i.s.m. de Centrumwinkeliers voor de 17e keer het internationale shantyfestival in het centrum van Stadskanaal. Het beloofde weer een prachtig feest te worden met podia op het Menistenplein, Raadhuisplein en Europalaan bij de Eurobrug. En dat is het ook geworden. Een drie mans-koor die optredens verzorgdd bij terrassen enz. De Snikke had zes vaarten gemaakt met vrije muzikale optredens langs de wandelboulevard in het mooie centrum van Stadskanaal. Drie koren kwamen uit Duitsland en zes koren uit Nederland en deze brachten de bezoekers weer terug in de tijd met shanties en zeemansliederen. Van 11:00 tot 16:45 uur door heel het centrum en om 17.00 uur was er een samenzang van alle koren op het Raadhuisplein. Op dat moment trok dat zeer veel publiek, deze laatste samenzang stond vol in de belangstelling.


* USA Cars drie dagen lang
Gasselternijveenschemond –
Dit weekend stond Gasselternijveenschemond weer in het teken van het jaarlijkse USA Cars and all Bikes evenement. De naam zegt het al: een meeting voor Amerikaanse auto’s en alle motoren (dus niet alleen Amerikaanse motoren). Op het terrein aan de Noordzijde 43 (te zien vanaf de Mondenweg) waren diverse activiteiten, allemaal rondom de USA cars en motoren. Op vrijdag 30 augustus begon het spektakel. Er was een 4×4 baan om zelf (of met anderen) mee te rijden, is een braderie met allerlei artikelen, onderdelen, en veel (live) muziek. Natuurlijk deden veel deelnemers hun schitterende USA cars en motoren showen. Voor de kinderen was er een springkussen en er was voldoende eten en drinken te verkrijgen. Voor dag bezoekers was de toegang geheel gratis.


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video impressie

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten