woensdag 10 april 2013

Langste lint, hand in hand langs de wateren van Stadskanaal + video's


Stadskanaal – 
Om 12:00 uur hebben een paar duizend leerlingen van scholen een menselijk lint gevormd in het centrum van Stadskanaal. Langs de Hoofdkade, de Postkade en de Handelskade hebben zij een ononderbroken keten gevormd om aandacht te vragen voor het Ghana project van de World Servants in Stadskanaal.

Komende zomer gaat een groep van 31 jongeren en 7 begeleiders naar Ghana om daar mee te gaan bouwen aan een school. Deze jongeren doen dat vanuit de gedachte: “bouwen aan jezelf door te bouwen aan een ander”. Door mee te helpen aan een dergelijk project bouwen ze ook aan zichzelf, doordat ze ook zien hoe anderen leven. Voor deze reis en de bouwmaterialen is een groot bedrag benodigd, dat de jongeren middels allerlei acties bij elkaar hopen te brengen.

Een van deze acties was dus het menselijk lint. Elke deelnemer kon zijn plek kopen in het lint en bedrijven konden een deel van het lint sponsoren. Tevens was het de bedoeling om op deze manier de actie voor Ghana onder de aandacht te brengen. Tevens werd een poging gedaan om in het Guinese Book of Records te komen. Of dit is geslaagd dat word nog bekent gemaakt.
Mocht u informatie willen hebben over het project, of wellicht een donatie doen, dan kunt u alle informatie vinden op wsstadskanaal.nl.
(Bron tekst: RTVStadskanaal en wsstadskanaal)

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video deel 1

.
Video deel 2

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten