vrijdag 20 januari 2017

Healthy Ageing Tour, de nieuwe naam voor de Energiewacht Tour april 2017

Musselkanaal / Stadskanaal - (5 t/m 9-05-2017)
Van 5 t/m 9 april is de Healthy Ageing Tour, de nieuwe naam voor de Energiewacht Tour. Op vrijdag 7 april is de start van de etappe in Musselkanaal en de finishlijn is getrokken in Stadskanaal.
Hieronder treft u het persbericht, bijlages over het etappeschema van de Healthy Ageing Tour 2017 en de routekaart van de etappe in de gemeente Stadskanaal.

Healthy Ageing Tour wederom in Musselkanaal en Stadskanaal
De organisatie van de Healthy Ageing Tour heeft het etappeschema gereed voor de komende editie van 5 t/m 9 april. Het gaat om zes etappes voor de elite-vrouwen en vier voor de junior-vrouwen. Startpunt voor de tour is voor beiden Leek, eindpunten zijn de gemeente Oldambt (juniores) en het Duitse Waddeneiland Borkum (vrouwen).
De Healthy Ageing Tour is een UCI etappewedstrijd voor vrouwen die van 5 t/m 9 april wordt verreden. De wedstrijd is t/m 2016 gesponsord door Energiewacht. Healthy Ageing Tour is de nieuwe naam voor het evenement. In 2016  bonden de beste acht vrouwenploegen van de wereld de strijd aan in de  etappekoers voor vrouwen. Oud-wereldkampioen tijdrijden, Ellen van Dijk, won het eindklassement.  In de afgelopen edities stonden wereldtoppers als voormalig Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos, wereldkampioene Lizzie Armitstead en de latere Olympisch kampioene Anna van der Breggen aan het vertrek. Sinds 2013 is er ook een editie voor junior-vrouwen, mee tellend voor de prestigieuze UCI Nations Cup. Alle informatie is te vinden op de nieuwe website www.healthyageingtour.nl

Etappe 3  Musselkanaal – Stadskanaal, vrijdag 7 april
Start: 12.00 uur Willem Diemerplein, Musselkanaal
Finish: 15.54 uur Hoofdstraat, Stadskanaal

Twee jaar geleden werd Stadskanaal op de voorlaatste dag aangedaan. Die etappe is de geschiedenisboeken in gegaan als één van de zwaarste ritten in de geschiedenis van het evenement ooit tot nu toe. Door de kou en stormachtige wind lag het peloton bij het verlaten van Stadskanaal al uit elkaar. Vorig jaar voerde de derde etappe over hetzelfde parcours. Stadskanaal heeft met bijna 20.000 inwoners een regiofunctie in het Zuiden van de provincie Groningen. De etappe op vrijdag 7 april voert door een deel van het verzorgingsgebied en is met ruim 154 kilometer de langste rit in deze Healthy Ageing Tour. Na de start op het Willem Dieperplein in Musselkanaal, een dorp met ruim 6.500 inwoners, gaat het over rechte wegen in Noord-Oostelijke richting naar Onstwedde. In dit dorp staat één van de drie zogenaamde juffertorens die de provincie Groningen rijk is. Het zijn torens met een gemetselde spits. Het is een rit door de Kanaalstreek en Westerwolde. De Kanaalstreek is ontstaan door het ontginnen van de veengebieden begin vorige eeuw. Via Onstwedde en Alteveer komt het peloton in Stadskanaal, waar de finish in de Hoofdstraat getrokken is naast het Stadskanaal, het tien kilometer lange en karakteristieke gelijknamige kanaal. Er worden drie grote rondes gereden afgesloten met drie plaatselijke rondjes in Stadskanaal van ruim twaalf kilometer. De kans op waaiers is in deze etappe meer dan aanwezig en kan het algemeen klassement, ook kijkend naar de afstand, zo maar eens op de kop zetten.
Daan Bultje kijkt als directeur van Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN) uit naar de eerste editie. "We willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden. In de weken voorafgaand aan de etappewedstrijd laten we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de verschillende startplaatsen gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alle generaties. Voor ons is de Healthy Ageing Tour dus een geweldige kapstok om alle activiteiten op het vlak van gezondheid bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen.” Organisator Thijs Rondhuis presenteert trots de routes voor 2017. “We zijn er weer in geslaagd een gevarieerd etappeschema samen te stellen voor komend jaar, waarbij we de gehele provincie aan doen en zo de rensters en het publiek een gevarieerde blik op Groningen kunnen bieden. Met genoeg open landschap om de wedstrijd elk moment open te laten breken als er wind staat.”

Etappeschema Healthy Ageing Tour Elite-vrouwen:
Woensdag 5 april: Etappe 1a: proloog Leek (16,9 km)
Woensdag 5 april: Etappe 1b: Grijpskerk-Zuidhorn (77,6 km)
Donderdag 6 april: Etappe 2: Ploegentijdrit Baflo (19,6 km)
Vrijdag 7 april: Etappe 3: Musselkanaal-Stadskanaal (154,4 km)
Zaterdag 8 april: Etappe 4: Finsterwolde-Finsterwolde (126,6 km)
Zondag 9 april: Etappe 5: Borkum-Borkum (117,9 km)

Etappeschema Healthy Ageing Tour Junior-vrouwen:
Woensdag 5 april: Etappe 1: proloog Leek (3,4 km)
Donderdag 6 april: Etappe 2: Baflo-Baflo (78,2 km)
Vrijdag 7 april: Etappe 3: Stadskanaal-Stadskanaal ( 66,5 km)
Zaterdag 8 april: Finsterwolde-Finsterwolde (94,7 km)

Website: Healthy Ageing Tour

Geen opmerkingen:

Een reactie posten