woensdag 25 mei 2016

Veertig bewoners volgen scootmobiel training bij zorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal


Stadskanaal –
Veertig bewoners van zorgcentrum Maarsheerd in Stadskanaal hebben woensdagmiddag goede resultaten behaald bij de training. Stichting Bevordering Verkeerseducatie hield op woensdag 25 mei in samenwerking met het Gehandicaptenplatform Stadskanaal, gemeente Stadskanaal, Welstad, VVN, Welzorg (Winschoten) en zorgcentrum Maarsheerd een scootmobiel training. De training begon om 13.45 uur en duurde tot 16.30 uur. Plaats van handeling was in het zorgcentrum Maarsheerd aan de Maarsdreef 1 in Stadskanaal. Tijdens de drie uur durende training werd in de zaal eerst wat informatie gegeven aan de deelnemers. Om 14 uur werden de 40 bewoners in kleine groepjes verdeeld, ieder groepje had een eigen kleur. Met elk groepje werd aandacht geschonken aan onder meer de verkeersregels (theorie uitleg met beelden) en verder stond deelname aan een behendigheidsparcours inclusief een technische check van de scootmobiel op het programma. Ook werd er een reactiesnelheid test gemeten door Veilig Verkeer Nederland. Vervolgens werd tijdens een rit door Stadskanaal verschillende verkeerssituaties geoefend. De training was een opfriscursus om met zelfvertrouwen aan het verkeer deel te nemen. Er was geen examen aan gekoppeld. Dankzij een financiële bijdrage van Verkeerswijzer Groningen was deelname aan de cursus gratis. Het aantal beschikbare plaatsen was echter beperkt, maar om toch aan de behoefte van de bewoners te voldoen, is de aanmelding uitgekomen op 40 deelnemers.
VIDEO 90 sec. intro
VIDEO Volledige versie
Beelden door: - Ronny -
90 seconden intro
Video volledig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

4 opmerkingen:

 1. Wat een super goed initiatief! Zo'scootmobielcursus zouden ze in iedere gemeente moeten houden. Je hoort nog te vaak dat er iemand met zijn/haar scootmobiel is verongelukt!Dit hoort niet de verantwoording van het zorgcentrum te zijn maar van de gemeente. Die beheert immers toch het budget?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed om te lezen dat bestuurders van een scootmobiel op deze wijze meer zelfvertrouwen krijgen in het verkeer en in eigen handelen! Vaak zie je toch dat ongelukken voortkomen uit onzeker rijgedrag van andere weggebruikers. En daarbij komt dat auto gebruikers boven de 65 jaar een rijtest moeten doen bij het CBR, dus waarom geen opfris cursus voor scootmobiel gebruikers één keer in de 5 jaar....?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is echt super, ik raak hier echt vrolijk van. Zelf heb ik in de zorg gewerkt en heb destijds als jonge stagiair oudere geholpen met hun angsten overwinnen door samen te gaan rijden en door op een skateboard naast hun te rollen. Sommige vinden het zo eng en daarom is dit echt een geweldig project. Dit zou door de overheid gestimuleerd moeten worden. Dus als jullie meelezen kabinet ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is toch super om te zien :)
  Super mooi, volgens mij hebben zij er ook enorm veel plezier in om te leren.

  BeantwoordenVerwijderen