donderdag 12 mei 2016

Fietsen tegen de windturbines in, vertrek vanuit Stadskanaal

Stadskanaal -
Donderdagmorgen 12 mei om tien uur kwam ons Tweede kamerlid Eric Smaling naar Stadskanaal om een ronde te fietsen door de Drentse veenkoloniĆ«n in protest tegen de plannen voor windturbines in ons gebied. Minister Kamp probeert een plan door te drukken voor de plaatsing van zo’n 50 turbines in de Drentse Monden. En geen molens van normale afmetingen, zoals we al kennen, maar circa drie keer zo hoog. Tophoogte van bijna 200 meter.
Het vervolg van de tekst is via de bron: Veendam SP

Van vele kanten is gepoogd de minister duidelijk te maken dat de bewoners hier de plannen absoluut niet zien zitten. Wetenschappers, ondernemers, lokale politici en deskundigen spreken van “Lobbycratie, democratie zonder burgers”, “Haagse doorzettingsmacht” en “falende inspraak”.
Provincies, gemeenten en actiegroepen hebben nu de handen ineengeslagen en zetten vooral in op alternatieven voor windenergie. Eric Smaling heeft in de Tweede kamer een motie aangenomen gekregen die de regering verzoekt “de gepresenteerde alternatieven, zoals zonneparken, volwaardig mee te wegen in de verdere besluitvorming rond duurzame investeringen die een grote impact op landschap en omwonenden hebben”.
Ook in Veendam en Wildervank hebben we te maken met deze reusachtige turbines. Niet alleen langs de N33 maar vlakbij Bareveld zijn er plannen voor windturbines, langs de Semslinie, van Annerveenschekanaal tot Stadskanaal. Hier en daar twee rijen dik.
VIDEO
Beelden door: - Ronny - Regio-Events
.
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten