zondag 29 maart 2015

Start Energiewacht Tour naar Westerwolde

Westerwolde -
Van woensdag 8 t/m zondag 12 april 2015 vindt voor de vijfde keer de internationale wielerwedstrijd voor vrouwen, de Energiewacht Tour, plaats. Op donderdag 9 april wordt de Westerwolde Omloop verreden. Deze etappe voert langs de plaatsen Wedde, Wedderveer, Blijham, Bellingwolde, Vriescheloo, Veelerveen, Vlagtwedde, Jipsinghuizen, Sellingen en Ter Apel. De gemeenten Bellingwedde en Vlagtwedde hopen op zoveel mogelijk supporters langs de route.

De etappe start om 14.00 uur bij De Burcht in Wedde en eindigt bij het Klooster Ter Apel. De rensters rijden een totale afstand van 109,2 km waarvan aan het eind vier rondjes van 13,9 kilometer rondom het Klooster. Vorig jaar won Kirsten Wild de Westerwolde Omloop, ook dit jaar belooft het weer een spectaculaire etappe te worden!

Bijzonder dit jaar is de Junior Edition. Junioren fietsen drie etappes, waarvan de eerste in Westerwolde. Zij starten op 9 april om 11.00 uur en leggen een afstand van 77,2 kilometer af. Om 12.45 uur vindt de huldiging plaats.
Meer informatie over de Energiewacht Tour en de Westerwolde Omloop is te vinden op Energiewachttour.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten