woensdag 2 oktober 2013

Feestelijke opening Kinderboekenweek in Bibliotheek Stadskanaal en Vlagtwedde

Stadskanaal -
Woensdag 2 oktober was er een feestje in de bibliotheken in Stadskanaal en Vlagtwedde. In beide bibliotheken waren de wethouders van Onderwijs, Sport en Cultuur aanwezig om de Kinderboekenweek en de ‘sport & spel’ ochtend te openen.
Na een kort interview over hun favoriete sport, hebben de wethouders Hamster en Bieze op een actieve manier de Kinderboekenweek in Bibliotheek Stadskanaal geopend. Johan Hamster nam het op tegen een leerling met zaklopen en Erik Bieze heeft een aantal dartpijlen gegooid. Daarna konden de leerlingen van OBS Meester Neuteboom, OBS Parkwijkschool en CBS Verbindingsweg beginnen met de quiz in de Bibliotheek en de clinic basketbal.
Woensdagmorgen was er een clinic op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis van Stadskanaal. Een groep basisscholieren kregen les in wat technieken enz. door een paar jeugdtrainers. Deze clinic werd gegeven van negen tot elf uur woensdagmorgen. En word ook donderdag 3 oktober gegeven en de tijd daarvan is van negen tot drie uur s'middags.

In Vlagtwedde mochten een aantal kinderen vragen aan de wethouders stellen. Op de vraag wie hun sportidool is antwoordde Siene Lok ‘Johan Cruijff’. Herman Kuipers gaf als antwoord Epke Zonderland en Anton Geesink. Hierbij vertelde Kuipers dat hij zelf nog een keer tegen Geesink heeft gejudood. Maar hij gaf direct toe dat Geesink hem alle hoeken van de mat heeft laten zien. Na dit korte interview onthulden de wethouders de Kinderboekenweekvlag en konden ook de leerlingen van OBS De Clockeslach en OBS De Plaggenborg beginnen met de quiz en clinic basketbal.

Tot en met donderdag 10 oktober  gaan in totaal 21 scholen uit de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde meedoen met de ‘sport & spel’ ochtend. Dit in het kader van de Kinderboekenweek 2013 (2 t/m 13 oktober) met als thema ‘Klaar voor de start! Over sport en spel!’. De ‘sport & spel’ ochtenden worden georganiseerd door bibliotheken in de gemeenten Stadskanaal en Vlagtwedde in samenwerking met het Huis voor de Sport Groningen, gemeente Vlagtwedde Actief, sport- en beweegteam van de gemeente Stadskanaal en Stichting Welstad.

Foto's zijn gemaakt door: - Ronny - Regio-Events en Mesecur
.
.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten