woensdag 26 december 2012

Persbericht Tai chi voor mensen met reuma

Persbericht Tai chi voor mensen met reuma of een andere lichamelijke beperking


Musselkanaal Patiënten vereniging ReumActief groeit in een rap tempo. Momenteel kent de vereniging reeds 4 groepen therapiezwemmen in “De Dol-Fijn” te Stadskanaal en zal de 5e groep op maandag 7 januari 2013 van start gaan. Naast het therapiezwemmen zullen komend jaar veel meer (beweeg) activiteiten voor mensen met reuma of een andere lichamelijke beperking van start gaan.

Vanaf vrijdagmiddag 11 januari 2013 zal ReumActief starten met een groep aangepast Tai Chi . De eerste groep zal starten in de gymzaal van “De Kameleon”, W. Diemerstraat 2 9581 AG Musselkanaal. Tai Chi is een Chinese bewegingsleer en Tao is de open weg. Dit betekent dat deze vorm aanpasbaar is. Hierdoor kan iedereen meedoen. Het is goed voor jong en oud, maar zeker ook voor mensen met lichamelijke klachten. De rustige, sierlijke oefeningen hebben een helend effect. Ze vergroten de beweeglijkheid en het uithoudingsvermogen. Het is een ontspannen manier van bewegen waar u toch energie van krijgt. Door de lichaamshouding en de ademhalingstechnieken kan het lichaam zich ontspannen en de geest komt tot rust.

Alle oefeningen kunnen zowel zittend als staand gedaan worden. Dus ook mensen in een rolstoel kunnen meedoen. Om deel te kunnen nemen aan activiteiten die ReumActief organiseert dient u lid van de vereniging te zijn. Lidmaatschap kost slechts € 15,- per jaar, kinderen slechts € 10,- per jaar. De kosten voor Tai chi zijn € 18,- per maand. Hiervoor kunt u één keer per week een uur deze vorm van bewegen volgen.

Voor meer inlichtingen of opgave kunt u contact opnemen met:
Anita Sanders: 0599-416380  of 
Ella van Riezen: 0599-581898
Mailen kan ook: info@reumactief.info  
Uiteraard kunt u hier ook meer informatie krijgen over alle andere activiteiten en opgave voor het therapiezwemmen.

1 opmerking:

  1. Spierreuma kan vervelend zijn meer informatie over de behandeling kan je ook hier vinden meer info

    BeantwoordenVerwijderen