donderdag 2 juni 2022

Snelheidsactie met lasergun in gemeente Stadskanaal + video

Stadskanaal - 02-06-22 
Verkeerswijzer Groningen heeft op donderdag 2 juni in de gemeente Stadskanaal lasergunacties gehouden. Deze snelheidsmetingen vonden plaats op vijf locaties in de bebouwde kom van diverse plaatsen binnen de gemeente. De actie is bedoeld om automobilisten op een ludieke manier op hun snelheidsgedrag te wijzen. Er werd niet bekeurd. Na elke meting kregen de automobilisten een tekstbord te lezen met,
😊Groen - "dank u
of bij te hoge snelheid
😟Rood - "te hard
 De komende weken wordt de actie ook in de rest van de provincie gehouden, op 50 plekken in totaal.

Wethouder Goziena Brongers-Roffel had zich op deze morgen om 10.30 uur bij de actie aangesloten aan de Aziëlaan te Stadskanaal.

De actie werd uitgevoerd door Veilig Verkeer Nederland (VVN) en waar mogelijk met bewoners. Een persoon bedient de lasergun, de tweede noteert de snelheid en de derde staat verderop met een bord om de automobilist op de snelheid te wijzen.

Op de volgende locaties binnen de gemeente werd de actie uitgevoerd:
Azielaan (Kruising Delflandlaan ) Stadskanaal
Drouwernerstraat (Geb. Drouwernerhof) Stadskanaal
Semstraat 26 Stadskanaal/ri. Bareveld Stadskanaal
Schoolstraat 48 (slijterij Muthert) Musselkanaal
Beumeesweg 131 (speelgoed Noorddennen) Alteveer

Uitslag:
Het was op dat tijdstip wel wat rustiger dan normaal. Het merendeel hield zich aan de maximale snelheid van 50 Km. Ook al zat men er soms met 2 km erboven. Opmerkelijk was dat er ook net boven de 40 tot 45 km gereden werd. Een enkeling overschreed de maximale 50 km met 10 en 15 km (60- 65) te hard. 

Foto's en video: - Ronny -


































Geen opmerkingen:

Een reactie posten