dinsdag 9 april 2019

Fietsclinic veilig fietsen voor 65-plussers in Stadskanaal

Veilig blijven fietsen in Stadskanaal

Stadskanaal - 09-04-19
De fiets is onmisbaar voor veel Nederlanders. En met de komst van e-bikes kunnen mensen tot steeds latere leeftijd blijven fietsen. Helaas gebeuren er nog veel ongelukken als gevolg van onveilig fietsgedrag. Dinsdagmorgen hield het campagneteam Verkeerswijzer Groningen een fietsclinic voor een handje vol (15 deelnemers) 65-plussers in Stadskanaal. Plaats van handeling was MFA Noordstee aan de Berkenstraat 2b in Stadskanaal. Hier werd voorlichting gegeven en een stuk praktijk buiten op je eigen E-Bike of fiets door ervaren instructeurs over fit en veilig blijven fietsen. Er was aandacht voor fietsvaardigheid en tips over het kiezen van de juiste ondersteuning en versnelling.

Bovendien was er de gelegenheid om de fiets te laten controleren en indien nodig kleine aanpassingen aan de fiets te laten doen. De clinic was gericht op zowel stadsfietsen als e-bikes. Het was de bedoeling dat iedere deelnemer hun eigen fiets meenam.
Deelname was gratis. De clinic duurde van 9.30 uur tot 12.00 uur.

Meer info:
www.verkeerswijzergroningen.nl/fietsclinic
Voor meer informatie en vragen over een fietsclinic kunt u contact opnemen met de Tekla Scholtens: t.scholtens@fietsersbond.nl of 06-19608690

VIDEO deel 1
VIDEO deel 2
Beelden door: - Ronny -
Video 1

Video 2




























Geen opmerkingen:

Een reactie posten