vrijdag 15 maart 2019

Landelijke Sterrenkijkdagen 2019 Stadskanaal

Stadskanaal - 15-03-19
Kom sterrenkijken! Op vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 maart vinden de Landelijke Sterrenkijkdagen plaats. Op deze dagen kun je op tientallen locaties in Nederland door een telescoop de sterrenhemel bewonderen. Dat kan bij verenigingen en publieksterrenwachten, maar óók bij particulieren. Beleef en bewonder met vrienden en familie de sterrenhemel tijdens het grootste en langstlopende sterrenkijkevenement van Nederland.
De Sterrenkijkdagen worden in 2019 voor de 43e keer gehouden van 15 tot en met 17 maart. De Sterrenkijkdagen in 2018 troffen het met het weer, waardoor de dagen mede dankzij een heldere hemel een groot succes werden (lees hier het verslag van 2018). Drie heldere dagen waarop overdag de zon en 's nachts de sterren te zien waren, zorgden ervoor dat er een recordaantal bezoekers kwamen. We hopen hen en vele anderen terug te zien bij de komende editie van de Sterrenkijkdagen.

Kijkadressen
De aanmeldingen van deelnemende locaties blijven binnenkomen Check daarom regelmatig op deze pagina welke locaties nieuw in de lijst staan en welke er meedoen bij jou in de buurt. De kaart https://www.sterrenkunde.nl/knvws/sterrenkijkdagen#landelijke_sterrenkijkdagen_2019 geeft een actueel overzicht van locaties die zich tot op heden hebben aangemeld voor de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij de locaties op de kaart is iedereen welkom om door een telescoop naar objecten aan de sterrenhemel te kijken. Er is vaak ook een programma dat niet van het weer afhankelijk is, met verhalen over fascinerende sterrenkundige onderwerpen, demonstraties van telescopen, quizzen, modelbouw en informatie over de weerkunde en sterrenkunde als hobby. Zodoende is het altijd de moeite waard eens uit te zoeken waar je in de buurt terecht kunt ook als het bewolk is.

Vrijdagavond was de locatie naast de Kwinne in Stadskanaal:
Organisatie: Stichting Weer- en Sterrenkunde Eemsmond
Plaats: Naast jongerencentrum de Kwinne, Luxemburglaan 103, 9501 BZ Stadskanaal
Toegangsprijs: Gratis
Wat wordt geboden: Buitenprogramma met diverse kijkers. Alleen bij helder weer.
Tijden: Vrijdag 15 maart 19-22 uur
Contact: Wim Zijlema, tel: 0598-422664
Informatie: wim.zijlema@universalinformation.nl

Meer actuele informatie:
Sterrenkijkendagen
https://www.sterrenkunde.nl/knvws/sterrenkijkdagen#groningen

lees hier het verslag van 2018
https://www.sterrenkunde.nl/knvws/verslag_sterrenkijkdagen_2018

VIDEO
Beelden door: - Ronny -
Video

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten