woensdag 3 oktober 2018

Kinderboekenweek activiteiten bieb Stadskanaal

Stadskanaal - 03-10-18
Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!
De Kinderboekenweek is van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober. Dit jaar staan kinderboeken over vriendschappen centraal waarbij het motto is: Kom erbij! Het belooft een week met veel vrienden en vriendinnen te worden.

Woensdagmiddag was de Expeditiebus van RTVNoord met Derk Bosscher in de Bibliotheek in Stadskanaal voor een korte verslaggeving over de kinderboekenweek.

Kom erbij!
BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. De gelukzalige momenten van verbondenheid of juist het tegenovergestelde gevoel van miskenning als het niet lukt aansluiting te vinden of als je gepest wordt, iedereen maakt het mee. Online en offline. Echte vriendschap kent geen scheidslijnen en gaat door alle culturen, rangen, standen en geslacht heen.

In de bibliotheek
De Kinderboekenweek wordt ook in alle Groningse bibliotheken gevierd. Kom vriendschapsbandjes of sokpoppen maken, hang een briefje aan de vriendschapsmuur of doe mee met mee 'boer zoekt vriend'.

Griffels en penselen
De gouden en zilveren griffels horen bij de belangrijkste literatuurprijzen voor de Nederlandstalige literatuur. Evenals de gouden en zilveren penselen worden deze prijzen jaarlijks tijdens de Kinderboekenweek uitgereikt. De bekroonde boeken zijn allemaal opgenomen in de collectie van de Groningse bibliotheken.
(Tekst bron: Bieb)
VIDEO
Beelden door: - Ronny -
Video








Geen opmerkingen:

Een reactie posten