donderdag 17 mei 2018

Actie voor BuurtAED in Vogelwijk en de Borgen in Stadskanaal SUCCESVOL

Stadskanaal - 17-05-18 (Inmiddels afgerond op 100%)
Onlangs zijn de buurtgenoten Albert Kroeze en Rick Kupers een actie gestart om een buurtAED te realiseren voor de Vogelwijk en de Borgen in Stadskanaal. Samen maken zij zich sterk voor het verkrijgen van een AED voor de twee wijken. De overlevingskans is namelijk vele malen groter wanneer er snel een AED ingezet kan worden. De reeds beschikbare AED’s hangen voornamelijk bij bedrijven die op het industrieterrein zitten, en waar alleen tijdens kantooruren een AED beschikbaar is.

Met deze actie hopen Kroeze en Kupers een AED te kunnen aanschaffen die 24 uur per dag beschikbaar is. Zodra zich dan een reanimatiemelding aandient in de wijk, kunnen zogenoemde burgerhulpverleners, gebruik maken van de AED. “Burgerhulpverleners krijgen bericht via 112 zodra er in hun buurt een reanimatiemelding is. Deze burgerhulpverleners zijn getraind om in afwachting van professionele hulp de reanimatie op te starten met behulp van een AED.”

De actie blijkt aan te slaan want de reacties uit de twee wijken zijn erg positief. “In de afgelopen dagen zijn we overrompeld door de vele positieve reacties en donaties.”, aldus Kroeze en Kupers. De teller staat inmiddels op 90% en dat betekend dat er nog 10% ingezameld moet worden. Kupers en Kroeze hopen dat buurtbewoners die nog geen donatie hebben gedaan, beseffen dat een kleine financiĆ«le bijdrage, de wijk een stuk veiliger kan maken.

Doneren (vanaf 5 euro) is de komende twee weken nog mogelijk via www.buurtaed.nl/nl/projects/buurtaed-voor-de-borgen-vogelwijk-stadskanaal. Mocht het onverhoopt toch niet lukken om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen dan worden de donaties teruggestort.

BUURTAED.NL
Lopend: BuurtAED voor Waterland, 9501 Stadskanaal

SUCCESVOL Afgerond !!!
BuurtAED voor de Borgen, Vogelwijk, 9502 Stadskanaal


Geen opmerkingen:

Een reactie posten