maandag 29 januari 2018

Bezoekers de Klinker nemen een kijkje achter de schermen

Winschoten - 27-01-18
Zaterdag organiseerde Cultuurhuis De Klinker een open dag.
De hele middag was de foyer van de Klinker gevuld met optredens. Leerlingen van dansdocente Ina Possel gaven een demonstratie van hun danskunsten, leerlingen van het Theater-lab voerden een klein toneelstukje op, Kinderkoor Sing & Swing bracht o.l.v. docent Douwe Kamminga een aantal nummers ten gehore, evenals het barokensemble o.l.v. docent Vincent van Ballegooijen. Daarnaast lazen medewerkers van de bibliotheek voor uit de oogst van 15 jaar beste prentenboeken. Naast demonstraties op het podium konden kinderen zich laten schminken of meedoen aan een Workshop ‘Woezel & Pip maken’.
In het kader van de Poëziemarathon, die gelopen wordt van 25 t/m 31 januari, kwamen ook de kinderdichters naar de Klinker. De poëzie leeft zó zeer in Groningen, dat een hele week gevuld kan worden met poëtische activiteiten. Kijk voor het volledige programma op www.poeziemarathon.nl
Kinderdichters Marrah en Jacco uit de stad Groningen, Bree en Tom uit Zuidhorn, Tessa uit Haren, Josca uit Eemsmond en Derk uit Vlagtwedde gingen vandaag samen met dichters-voor-kinderen Kasper Peters, Corien Oranje, Remco Ekkers, Kees Spiering op tournee. Vanaf de bibliotheek in Zuidhorn gingen ze naar het Groninger Forum en vervolgens via de bibliotheken in Haren en Hoogezand naar Winschoten.
Bezoekers konden zich vandaag ook opgeven voor de theatertour. Onder begeleiding van één van de medewerkers van De Klinker mochten ze een kijkje backstage nemen. Ze liepen langs de artiesteningang, namen een kijkje in de kleedkamers en bij de techniek.

Ergens in het gebouw was het Golden Ticket verstopt. Degene die het Golden Ticket als eerste vond, won gratis toegang tot maar liefst 10 voorstellingen in 2018. Om mensen te helpen bij hun zoektocht werden er sinds december wekelijks cryptische hints gegeven op indeklinker.nl of op de facebookpagina van De Klinker.

De Open Dag was een onderdeel van het Nationaal Theaterweekend op 26, 27 en 28 januari waaraan De Klinker deelneemt. Tijdens dit speciale weekend biedt De Klinker zeven voorstellingen (cabaret, familie en muziek) die voor een gering bedrag te bezoeken zijn.
Beelden door: Jacob Musch
Tekst: WWA

















Geen opmerkingen:

Een reactie posten