dinsdag 23 mei 2017

Overkapping bij hoofdingang Refaja geplaatst + video

Stadskanaal - 23-05-17
Vanaf deze week kunnen bezoekers en patiƫnten van ziekenhuislocatie Refaja in Stadskanaal de hoofdingang weer overdekt bereiken. Maandagavond is een nieuwe spankap over het voorterrein van de ziekenhuislocatie van Treant Zorggroep geplaatst. Vanwege die werkzaamheden was de hoofdingang maandagnacht niet bereikbaar. Patiƫnten konden gebruik maken van de ingang van de huisartsenpost. Met man en macht en een kraan is maandagavond de overkapping opgetuigd. Tot in de late uurtjes werd alles afgewerkt om de oplevering dinsdagmorgen om 07:00 uur klaar te hebben.

Twee weken geleden werden al meerdere werkzaamheden uitgevoerd om de hoofdingang van de ziekenhuislocatie gereed te maken voor de nieuwe overkapping. Zo werd op 8 mei de rokersabri verwijderd. In de week daarop werd de gevel van de hoofdingang schoongemaakt. Dit alles in voorbereiding op de daadwerkelijke plaatsing van de nieuwe tentachtige constructie die maandagavond is geplaatst.

De voetgangersoverkapping is ook deze keer weer mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Refaja. Binnenkort wordt de overkapping op feestelijke wijze in gebruik genomen. De eerste overkapping, daterend van oktober 2012, heeft een zware najaarsstorm in 2013 niet overleefd.
(Tekst: WWA - Catharina G.)

Beelden door: - Ronny - Regio-events
Video
Geen opmerkingen:

Een reactie posten