zondag 12 februari 2017

Barrels onderweg naar Scandinavië

Emmen - (12-02-17)
Vanmorgen zijn zo’n 400 deelnemers in 172 auto’s begonnen aan de derde Barrel Challenge Wintereditie 2017. Deze editie is van 12 t/m 17 februari en is zo’n 3500 kilometer lang.

In drie jaar tijd is de Barrel Challenge enorm gegroeid. Aan de eerste editie deden 16 auto’s mee en aan de tweede 64. Vanmorgen om 8 uur stonden 172 auto’s en één truck aan de start bij Routiers restaurants te Emmen. Het evenement wordt georganiseerd door vader en zoon: Meindert en Rob Zweep van Zweep Events uit Winschoten, eveneens bekend van o.a. Middeleeuws Winschoten, Truck Runs, Car Meetings en de Winter-, Zomer- en Noordkaap Barrel Challenges.

Na een kop koffie kregen de teams de route en de opdrachten voor vandaag. Voor deze editie rijden Anne Henk Ots (K. Noeier), Paul Cremers (P. Rutser) en Sander de Jong (B. Lunder) namens Westerwolde Actueel mee. Na afscheid genomen te hebben van hun geliefden vertrokken de deelnemers, luid toeterend, richting de N366 om vervolgens via Meeden, Westerlee, Winschoten, Klein Ulsda naar Bad Nieuweschans te gaan.
In o.a. Klein Ulsda moest gestempeld worden, iets wat de deelnemers die niet de moeite namen daar van de A 7 af te slaan, misten. Ook werd daar gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt geld in te zamelen voor de kinderafdeling van het OZG in Winschoten. De mannen van de stempelpost konden zich na het volbrengen van hun taak bij de familie Schuur opwarmen met een lekker kommetje soep.

Tussen 10:00 en 11:30 uur arriveerden de auto’s bij Tuil Logistics B.V. in Bad Nieuweschans. Hier was het eerste checkpoint. Het bedrijf van Robert Tuil is gespecialiseerd in transport van- en naar Scandinavië.

Na de eerste opdracht vertrokken de teams individueel naar Travemünde, waar ze op de ferry naar Trelleborg in Zweden gaan, waar de officiële start is. Vanaf daar wordt samen een rondreis door Scandinavië gemaakt. Van Trelleborg gaat de reis naar Karlstad, de dag erna naar Savalen in Noorwegen. Woensdag gaan ze van Savalen naar Dombas en donderdag van Savalen naar Bergen.

Voor de teams die de opdrachten het best uitvoeren en voor de origineelste auto zijn geldprijzen te winnen. Ook heeft Tuil Logistics B.V.een aantal mooie bekers beschikbaar gesteld.
(Tekst WWA)
Beelden door: Jacob Musch
Voor alle foto's klik HIER
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten