vrijdag 28 oktober 2016

Zwemevenement "de Rode Loper" stopt met haar activiteiten

Stadskanaal -
Na zeventien succesvolle edities, is het bestuur van Stichting Zwemevenement "de Rode Loper" tot de conclusie gekomen, dat een voortzetting van het zwemevenement geen haalbare kaart meer is. Door de sterk dalende aantallen deelnemers, het steeds moeilijker worden van het vinden van sponsoren en het stoppen van een aantal vrijwilligers op cruciale plaatsen, hebben de organisatoren, met pijn in het hart, moeten besluiten het zwemevenement geen vervolg te geven.

In 1999 werd door de toenmalige Kring Groningen van de Koninklijke Nederlandse Zwembond een beroep gedaan op verenigingen in de regio, om een open water zwemevenement te organiseren. ZPC Stadskanaal meldde zich enthousiast. Op een fantastische locatie bedachten de pioniers van die tijd om een evenement op het kanaal Veendam – Musselkanaal te organiseren. De eerste editie in 2000 was er een vol twijfels, onduidelijkheden en zaken die beter moesten. Echter de charme van het open water zwemmen of ook wel slootzwemmen genoemd, maakte dat de vrijwilligers er mee door gingen. Meer vrijwilligers uit de organisatie en daarbuiten sloten zich aan.

Om het risico te mijden voor financiĆ«le consequenties, werd de Stichting Zwemevenement "de Rode Loper" opgericht. Vanuit dat bestuur ontstond een vaste groep vrijwilligers, die tot de laatste editie van afgelopen juni, met veel passie, enthousiasme, deskundigheid en teamgeest, volledig heeft voldaan aan de doelstellingen van de stichting. De doelstelling was: “Het bevorderen van de zwemsport in het algemeen in de regio Stadskanaal en het open water zwemmen in het bijzonder.” Aan die doelstelling is na 17 jaar voldaan. Bijna 4.500 zwemmers hebben het open water zwemmen in Stadskanaal ervaren, met in 2009 en 2010 zelfs de Nederlandse Kampioenschappen onder de organisatie van Stichting Zwemevenement "de Rode Loper" in het A.G. Wildervanckkanaal.

Zonder de hulp van diverse hulpverlenende organisaties, vrijwilligersorganisaties, alle vrijwilligers en sponsoren was het niet mogelijk geweest het evenement 17 jaar lang veilig te organiseren. Dank gaat dan ook uit naar hun voor alle inzet en medewerking.

Zwemevenement De Rode Loper

Geen opmerkingen:

Een reactie posten