woensdag 8 juni 2016

Nationale Buitenspeeldag in de wijken + video (Update)

Het blijkt nu dus in de praktijk het tegendeel te bewijzen.
Tweet van @Gerwin_Prins: https://twitter.com/Gerwin_Prins/status/756247262901182464?s=09

Verkeer in nieuwe speeltuin #alekei #nieuwbuinen geeft overlast. #wegdoorspeeltuin. Gemeente heeft tijdelijk hek geplaatst.

Stadskanaal / Nieuw Buinen -

Woensdag 8 juni van 13.30 tot 17.00 uur waren de kinderen in een aantal wijken de baas. De Nationale Buitenspeeldag werd georganiseerd in alle delen van Nederland. De veiligheid op straat werd weer eens onder de aandacht gebracht van alle weggebruikers. Op veel locaties stonden er grote glijbanen, stormbanen en er was voor elk wat lekkers en drinken aanwezig.

Bij de kerk aan de Lange raai waren diverse spelletjes uitgezet waar men kon deelnemen en zich lekker konden uitleven. Aan de Nederlandlaan in de wijk Maarsstee was ook van alles te doen qua spellen. In Nieuw-Buinen werd vandaag tijdens de Buitenspeeldag een speeltuin geopend waar een weg dwars doorheen loopt. De Buner Disny, zoals het speelwalhalla aan de Akelei heet. De speeltuin is zo aangelegd dat het verkeer alleen maar stapvoets kan passeren, zeggen de initiatiefnemers. Lees hier verder over de sociale functie die de speeltuin heeft
VIDEO
Beelden door: - Ronny - Regio-Events 
Video
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten