zondag 20 september 2015

Cruiseschip Norwegian Escape door de Eems

Weener (Dld)–
Het cruiseschip Norwegian Escape ligt sinds zaterdagmorgen in de Eemshaven. De overtocht van de Meijer Werf in Papenburg naar de Eemshaven is zonder problemen verlopen en sneller gegaan dan gepland. Het 335 meter lange schip vertrok vrijdagmiddag omstreeks half twee uit Papenburg. Wij stonden bij het Duitse Weener, waar het enorm druk was, om het gigantische schip te zien. Het schip arriveerde rond half acht bij de spoorbrug bij Weener en werd achteruit door de Eems getrokken en geduwd. Er moest een deel van de spoorbrug verwijderd worden zodat de cruiseschip er door paste. Om ongeveer vier uur zaterdagochtend arriveerde het bij het Emssperwerk bij Gandersum. Nadat het water het juiste peil had bereikt kon het Emssperwerk geopend worden en koers worden gezet naar de Eemshaven.
Het reuzenschip heeft een breedte van 41,5 meter en een diepgang van 8 meter, telt achttien etages, heeft een theater met ruim achthonderd plaatsen en vijftien restaurants. Ook zijn er acht bars en een bioscoop aan boord. Er is voor 4248 passagiers plaats en er zijn 1730 crewleden aan boord.
In de Eemshaven blijft het schip tot eind volgende week liggen en zal meerdere proefvaarten maken. Halverwege oktober wordt het schip aan de Amerikaanse reder Norwegian Cruise Line overgedragen.
VIDEO door Luit Buseman
Foto's door: Hendrik Buseman 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten