maandag 6 april 2015

Klap tot Klaploop + 25e x voor Herman Vriendts

Musselkanaal/Stadskanaal -
De 82-jarige Herman Vriendts uit Stadskanaal liep ook weer mee. Hij deed de vijf kilometer. Ook voor hem was het een jubileum: hij heeft nog geen Klap tot Klaploop gemist.
Atleet Amos Mitei heeft Paasmaandag in Stadskanaal de 25e Klap tot Klaploop opgefleurd met een nieuw parcoursrecord. De Keniaan liep de tien kilometer in 28.06 minuten met de start in Musselkanaal en de finish vlakbij Geert Teis in Stadskanaal. Dat is vijftien seconden sneller dan het oude record uit 2010. Bij de vrouwen ging de winst naar Mary Wanijku uit Kenia. Zij bleef ver verwijderd van het parcoursrecord. Jessica Oosterloo was met een derde plaats de beste Nederlandse bij de vrouwen.
In totaal deden tijdens de jubileumeditie bijna 1.600 lopers mee. Variƫrend van de jongste jeugd, de bambino's, tot handbikers en wandelaars. De 82-jarige Herman Vriend uit Stadskanaal liep ook weer mee. Hij deed de vijfkilometer. Ook voor hem was het een jubileum: hij heeft nog geen Klap tot Klaploop gemist.
De start was op de Badstraat in Musselkanaal en ging via de Kruisstraat en de Marktstraat langs het kanaal naar de finish in het centrum van Stadskanaal. Er was ook een wedstrijdloop over 5 km met de start op de Schoolstraat in Musselkanaal. In Musselkanaal renden de bambinootjes in de leeftijd tot 6 jaar hun afstand over 500 meter met start en finish op de Badstraat in Musselkanaal. Voor de jeugd van 7 tot en met 15 jaar waren er wedstrijdlopen over 1000 en 2000 meter. Voor afgaand van de 10 kilometer wedstrijdloop was er om half twee een wedstrijd over de volle 10 km voor wheelers en handbikers.
Alle uitslagen zijn te vinden op: klaptotklaploop.nl
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor nog meer foto's en video's zie: Hendrik Buseman
.
 
Voor alle, (ook gelijken) foto's klik HIER 
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten