woensdag 4 december 2013

Sint bracht een prachtcadeau: tekeningencollage door kinderen van Vluchtelingwerk

Stadskanaal -
Woensdagmiddag om half vijf heeft de Sint en twee jeugdige Pieten een prachtig cadeau overhandigd aan wethouder Jan Willem van de Kolk in het gemeentehuis van Stadskanaal. Uit naam en gemaakt door kinderen van vluchtelingenwerk werd een tekeningencollage en een grote boek met sinterklaas tekeningen overhandigd. Dit omdat het dit jaar een 25 jarige samenwerkingsverband tussen gemeente stadskanaal en het vluchtelingenwerk (gevestigd aan de Brummelkant in Maarsveld) te vieren valt. 

Update 15:00 uur: 
VluchtelingenWerk Noord-Nederland  is een onafhankelijke, breed samengestelde professionele organisatie die zich op basis van de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens en met vele vrijwilligers inzet voor bescherming van asielzoekers en vluchtelingen, door persoonlijke steun en belangenbehartiging bij hun toelating, opvang en maatschappelijke participatie, primair in Noord- Nederland. Ook in de gemeente Stadskanaal doet zij dit al jaren in goede samenwerking met de gemeente. Integratie en participatie zijn daarbij belangrijk zodat ook vluchtelingen een goede start in de Nederlandse maatschappij kunnen maken. Verdere bezuinigingen kunnen er toe leiden dat deze specifieke begeleiding onder druk komt te staan en daarmee de integratie en participatie. Sinterklaas en zijn Pieten waren woensdag om 16:30 uur op het gemeentehuis in Stadskanaal. Sinterklaas heeft tekeningen van vluchtelingkinderen overhandigd aan de wethouder Jan-Willem van de Kolk. We willen met de actie de aanwezigheid en de positie van de vluchtelingen binnen de gemeente op een positieve manier onder de aandacht brengen. Daarnaast willen we aangeven dat verdere bezuinigen deze positie verder zal aantasten en daarmee de integratie en participatie onder druk komt te staan en daarmee rechtstreeks hun persoonlijke situatie. We willen de positieve  samenwerking met de gemeente bekrachtigen en willen inzetten op een blijvende goede samenwerking in de toekomst.

Het Sinterklaasfeest heeft die woensdag om 14:30 uur op het kantoor van VWNN aan de Brummelkant 2 te Stadskanaal met de kinderen plaats gevonden. Samen heeft iedereen feest gevierd tijdens het ontvangen van de cadeautjes onder het genot van eten, drinken en knutselen. 
(Tekst update van Mireille Paas
VluchtelingenWerk Noord-Nederland)


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten