dinsdag 16 juli 2013

Stadskanaal verwelkomt 1000ste boot bij de nieuwe Eurobrug

Stadskanaal –
Dinsdagmorgen omstreeks 11:00 uur is de 1000ste boot van dit vaarseizoen de Eurobrug in het centrum gepasseerd. Het was de 'At Last' van Tine de Koker en Koos Hos uit Aalsmeer. De gelukkigen uit Aalsmeer, zijn onthaald met diverse cadeaus. Zij werden door de brugwachters in het zonnetje gezet. Zij waren blij verrast en overweldigd door alle aandacht. Maar het had niet veel gescheeld of iemand anders was met de eer aan de haal gegaan. Koos Hos drong vlak bij de sluis nog even voor op een andere boot, dat was hun kleine beetje hulp zonder dat ze wisten wat er ging gebeuren.
Gemiddeld komen er op jaarbasis ongeveer 1450 boten door het Stadskanaal, maar dit jaar is de 1000ste boot in recordtijd gehaald (4 weken eerder dan vorig jaar). Gezien het feit dat de eigenlijke vakanties nog moeten beginnen, zou 2000 boten dit jaar tot de mogelijkheden kunnen behoren. Het record tot nu toe (1653 boten in 1995) zou goed verbroken kunnen worden.






De populariteit van het Stadskanaal komt dit jaar vermoedelijk ook door de opening van de nieuwe vaarverbinding tussen Erica en Ter Apel, waardoor er een mooi rondje Noord Nederland gevaren kan worden, mede door het Stadskanaal. De nieuwe vaarverbinding heeft ook al een zeer groot aantal boten mogen verwelkomen.
(Tekst Bron: RTVStadskanaal)





Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten