vrijdag 15 februari 2013

Start Nordic Walking in Musselkanaal

Musselkanaal  Patiënten vereniging ReumActief
 Start op donderdag 7 maart a.s. met Nordic Walking in Musselkanaal.

Vanaf donderdag 7 maart organiseert ReumActief iedere week van 10:30-11:30 uur Nordic Walking onder begeleiding van fysiotherapeute Linja de Jonge, therapeute bij “Fysiotherapie Musselkanaal/BAG Kanaalstreek”.

Bij Nordic Walking maakt u tijdens het lopen gebruik van stokken, ook wel poles genaamd. Door het gebruik van de poles wordt u gedwongen rechter op te lopen, ontziet u uw onderrug en verbetert u uw mobiliteit en de kracht op uw bovenrug. Doordat u meer uw arm- en schouderspieren gebruikt ontlast u uw knieën en heupen meer dan bij bijvoorbeeld ‘gewoon’ wandelen of hardlopen. De trainingen worden door een geschoolde fysiotherapeute zo gegeven dat mensen met een lichamelijke beperking als bijvoorbeeld reuma, prima mee kunnen doen. In de eerste trainingen besteden we veel aandacht aan het aanleren van de juiste technieken. De trainingen worden aan de bestaande klachten van de deelnemers aangepast. U zult merken dat door te trainen in een vaste groep, u gemotiveerd raakt om de trainingen vol te houden.

Het punt van vertrek van elke training is de praktijk van Fysiotherapie Musselkanaal/BAG Kanaalstreek aan de Technicumstraat nr. 9. Na afloop van iedere training is er de mogelijkheid een kopje koffie/thee thee te drinken in de praktijk.

U kunt één keer vrijblijvend deelnemen aan een training. Verder is het mogelijk om de eerste 3 keer te trainen met stokken (voor beginners) die u worden aangeboden door ReumActief. Daarna is het verstandig uw eigen poles/stokken aan te schaffen. Om deel te kunnen nemen dient u lid te zijn/worden van ReumActief. Lidmaatschap kost slechts € 15,- per jaar voor volwassenen en € 10,- per jaar voor kinderen t/m 16 jaar.
De kosten voor deelname aan de Nordic Walking zijn € 15,- per maand

Opgave voor deelname aan de Nordic Walking kan via info@reumactief.info  of telefonisch bij Anita Sanders: 0599-416380 of Ella van Riezen: 0599-581898. Uiteraard kunt u hier ook terecht voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten