woensdag 9 mei 2012

71- jarige Marianne van Mierlo stunt voor spierziekten...

Vledderveen 9 Mei 2012 -  (Informatieve tekst)
Het vliegveld Stadskanaal in Vledderveen staat woensdagmiddag 9 mei volledig in het teken van het goede doel. In de strijd tegen de spierziekte Guillain Barré Syndroom (GBS) gaat de 71-jarige Marianne van Mierlo uit Den Bosch die dag de uitdaging aan om in een geheel open tweepersoons vliegtuig het luchtruim te kiezen. Met deze stunt wil zij geld ophalen voor het Prinses Beatrix Fonds, dat wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten en bewegingsstoornissen financiert. De aanvang van het spektakel is om 13.30 uur op het terrein aan de Aviaweg.
Het is voor Van Mierlo niet de eerste keer dat ze halsbrekende toeren uithaalt voor het goede doel. Vorig jaar is ze voor het Prinses Beatrix Fonds abseilend de Euromast afgedaald. Van die actie deed ze verslag in het radioprogramma van Jeroen van Inkel van Q-music, waarna Van Inkel zijn luisteraars opriep een volgende uitdaging te bedenken. Rinus in ’t Groen van Vliegvereniging Westerwolde reageerde direct door Van Mierlo uit te nodigen voor een vlucht in zijn DragonFly. Dit lichtgewicht vliegtuig dat tot 300 meter kan klimmen is zeer wendbaar en kan zelfs stil hangen in de lucht, hetgeen de ervaring spectaculair maakt.
Cheque
Na afloop van de vlucht van Van Mierlo gaat het vliegtuig nogmaals de lucht om van daaruit een cheque te laten neerdalen met daarop het bedrag dat de actie heeft opgeleverd. De 71-jarige Van Mierlo zal de cheque vervolgens overhandigen aan de directeur van het Prinses Beatrix Fonds, Jan-Ite de Ruijter. De opbrengst wordt gebruikt voor een nieuw te starten onderzoek.
Guillain Barré Syndroom
De spierziekte GBS geeft een verlamming van armen en benen. De ziekte slaat plotseling toe, ook bij voorheen gezonde mensen, en verergert snel. In de acute en ernstige vorm belandt de patiënt binnen 24 uur op de intensive care en ligt verlamd aan de beademing. Ongeveer tweehonderd mensen, waaronder kinderen, krijgen hier jaarlijks in Nederland mee te maken. Herstel is mogelijk, maar dan kan vele maanden duren. Veel patiënten houden daarbij last van restverschijnselen.

Het totale bedrag is geworden: € 6.825,-

Foto's en video's (2 delen volgen......) gemaakt door: - Ronny - Regio-Events 
.

.
Video deel 1

.
Video deel 2

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten