woensdag 28 december 2011

In tentjes bivakkerende Somaliërs + ontruiming

UPDATE: Ter Apel 28 Dec 2011 -
ONTRUIMING TENTENKAMP TER APEL
Zojuist (28-12-2011) is op verschillende nieuwsberichten zenders het bericht verschenen dat de burgemeester Leontien Kompier van de gemeente Vlagtwedde overweegt het Somalische tentenkamp morgen te ontruimen. Deze groep moet donderdag 29 december om 14.00 uur zijn vertrokken. Dit alles i.v.m. veiligheid en de impasse waarin partijen zich nu verkeren. Tevens wil de PVV kamer vragen stellen over het aanbod van de IND , om opnieuw een aanvraag voor een
verblijfsvergunning van de Somaliërs in behandeling te nemen. Ze wil niet zeggen wat er gebeurt als de Somaliërs geen gehoor geven aan haar verzoek.
Donderdag 29 -12-11 ONTRUIMING DUS !!!!


Ter Apel 27 Dec 2011 -

Somaliërs protesteren voor uitzetcentrum
Een groep van 16 Somaliërs heeft een tentenkamp neergezet vóór het uitzetcentrum in Ter Apel. De groep illegalen is wanhopig op zoek naar woonruimte, want een terugkeer naar Somalië is niet mogelijk. De actie is bedoeld om een oplossing te forceren. De Immigratie- en Naturalisatiedienst, de IND, die verantwoordelijk is voor het uitzetbeleid, zegt dat deze groep Somaliërs onderdak is aangeboden, maar dat hebben ze geweigerd. De reden hiervoor is dat het ging om een aanbod tot eind van dit jaar, terwijl de Somaliërs een structurele oplossing willen.

(Bron tekst: RTVNoord)

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
.

.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten