zaterdag 25 december 2010

IJsraces Stadskanaal, zo snel mogelijk races in Stadskanaal-Noord

Stadskanaal Noord 25 Dec 2010 -
Wat na twee pogingen bijna niet gelukt was werd bij de derde poging, drie maal is scheepsrecht. Op 14 februari 2010 j.l. werden de ijsraces gereden bij de Eendracht op natuurijs aan de scheepswerfkade. Na 2 mislukte pogingen i.v.m de sneeuw en de dooi die op het laatste moment roet in het eten gooide was het op die datum de grote dag. Terugblik Ijsraces 14 februari 2010.
Waar in Friesland de elfstedenkoorts de kop opsteekt, is in Stadskanaal al weer sprake van lichte ijsracekoorts. Ijsvereniging Eendracht en Stichting MAC Stadskanaal zijn druk in gesprek over de organisatie van ijsraces in Stadskanaal-Noord. Vorig jaar organiseerden beide organisaties ook al dergelijke wedstrijden.

De procedures om de ijsraces op de prachtige ijsbaan in Stadskanaal-Noord te organiseren zijn inmiddels gestart", verklapt voorzitter Egge Hulshof van de ijsvereniging. ,,We willen wederom prachtige ijsraces laten zien aan het publiek."

De bestuurders hopen de races zo snel als mogelijk te kunnen houden. IJsmeester Timo Schuringa van Eendracht is dagelijks in de weer om het ijs in perfecte conditie te krijgen. Voorlopig vooral voor het schaatsen, maar in het achterhoofd is hij ook al bezig met de ijsraces.

Archief foto's gemaakt door: -Ronny- Regio-Events

Geen opmerkingen:

Een reactie posten