zondag 4 juli 2010

Open Nederlands Kampioenschappen Jetskien

Stadskanaal 4 Juli 2010 -
Op zaterdag en zondag 3-4 juli was er aardig wat water geweld in het Pageplas van het Pagedal in Stadskanaal. Hier werden de Open Nederlandse Kampioenschappen Jetskiƫn gevaren. Er werd met de onderdelen Runabout, Ski en Free-style gestreden.

Op zaterdag:
Trainen was mogelijk van 13:00 uur tot 18:00 uur
( de boeienbaan zou pas later op de dag gelegd worden!!)

Zondag:
09:00 - 10:00 Inschrijving
10:00 - 10:30 Pilot meeting
11:00 - 17:00 Wedstrijden
17:30 - 18:00 Podium beker uitreiking

Waar staat jetskichallenge voor?
Jetskichallenge staat voor een grote groep mensen die de jetski-sport in Nederland een warm hart toedragen. Doormiddel van diverse evenementen hebben zij als doel gesteld de jetski sport bij een groter publiek bekend te maken. En zo mensen enthausiast te maken om mee te doen aan de wedstrijden die Jetskichallenge ieder jaar weer organiseerd. Zij zullen dan ook hard aan de weg timmeren om een ander beeld te scheppen van de jetski sport.

De wedstrijd
De bedoeling van een wedstrijd is om een boeien parcours zo snel mogelijk af te leggen.Het parcours wordt gemarkeerd door rode en gele boeien, rode aan de rechterzijde passeren en gele aan de linkerzijde. Een wedstrijd duurt gemiddeld 8 minuten plus een ronde. Voor free-style gelden andere criteria, het is niet de bedoeling om zo snel mogelijk een parcours af te leggen, maar om in 3 minuten zo veel mogelijk kunstjes/trucjes te laten zien. Aan de hand daar van wordt door een vakkundige jury de moeilijkheids graad en het aantal beoordeeld En natuurlijk voor ons vanzelf sprekend, de EHBO is altijd en op elke wedstrijd aanwezig!

Foto's en video 1 gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

VIDEO 1


KLIK voor Groter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten