vrijdag 15 januari 2010

Na 2 maal niet, nu toch IJsraces op 14 Februari 2010

IJsraces en ijsspeedway


Stadskanaal 9 Februari - Agenda punt -

Update van MAC Stadskanaal:
Tenminste als de weersverwachtingen betreffende de vorst wel uitkomen, dan gaan de motorijsraces op de ijsbaan in Stadskanaal Noord aanstaande zondag 14 Februari door.

Dit hopen de besturen van MAC Stadskanaal en IJsvereniging Eendracht in Stadskanaal Noord van harte. Twee keer eerder ging het net mis door dat de dooi in viel. De laatste keer had zelfs Rintje Ritsma zijn deelname toegezegd. En ook nu wordt er gewerkt om Rintje aan de start te krijgen. "Het moet nu toch echt gaan lukken", zegt Erik Vissering, voorzitter van de MAC Stadskanaal, "nadat twee keer de dooi roet in het eten heeft gegooid, gaan we er nu toch echt vanuit dat we gaan ijsracen op de mooie ijsbaan in Stadskanaal". De vorstverwachting van deze week geeft ons alle vertrouwen.

------------------------------------------------------------------------------------------
In samenwerking met IJsvereninging "De Eendracht" in Stadskanaal wil de MAC Stadskanaal een ijsrace op natuurijs gaan houden op de ijsbaan Noord in Stadskanaal. IJsrace op natuurijs worden zeer zelden gehouden in Nederland! Maar nu is er weer een winter waarin de ijsracers hun motoren uit het vet kunnen halen! "Het is een zeer spectaculair schouwspel", zegt MAC Stadskanaal voorzitter Erik Vissering. Om u ook eens kennis te laten maken met de ijsraces is de toegang geheel GRATIS. Buiten de ijsracers zoals Johnny Tuinstra en Tjitte Bootsma, zullen ook de ijsspeedwayers naar Stadskanaal komen. De Stadskanaalster baansport topcoureur Mark Stiekema heeft zijn komst al reeds toegezegd om in zijn eigen woonplaats te gaan driften op de ijsvloer. Maar ook andere rijders regionale rijders zijn welkom en kunnen contact zoeken met de MAC Stadskanaal, info@macstadskanaal.nl. Op de site van de MAC, www.macstadskanaal.nl, is meer informatie op te vinden.

De ijsraces zullen bij gunstige weersomstandigheden vanaf 14:00 uur plaats vinden op IJsbaan Noord van de Eendracht aan de Scheepswerfkade in Stadskanaal. Klik hier

2 opmerkingen:

  1. ik kijk ernaar uit:)

    en ik kom zeker een kijkje nemen, het is immers niet elkedag dat je dit ziet op natuurijs.

    mvg. dylan ketelaar

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Dylan Ketelaar, Tot dan zal ik zeggen en er komt een reportage van die dag hier op deze blog. Veel plezier daar bij het ijs gebeuren

    BeantwoordenVerwijderen