maandag 23 november 2009

Hunebedcentrum viert Jubileum

Borger 22 November 2009 -
Wat in 1959 begon met een lokaal initiatief om een oude Saksische boerderij te redden in het centrum van het dorp is in 2009 uitgegroeid tot het beste archeologische museum van nederland. Het Hunebedcentrum in Borger gaat haar vijftigste verjaardag groots vieren met tal van aantrekkelijke publieksactiviteiten.

Bekijk de foto's van afgelopen zondag 22 november, gemaakt door
- Ronny - van Regio-Events.


Meer foto's zie de Slideshow

Of foto's in groot formaat, KLIK Hier !!

De geschiedenis van het Hunebedcentrum - van oudheidkamer tot archeologisch museum - kent naast onmiskenbare hoogtepunten ook een aantal trieste dieptepunten. Twee keer, maar liefst, brak er brand uit in de oude Saksische boerderij (circa 1609) aan de Hoofdstraat van Borger. De tweede keer (in 1980) was zo verwoestend, dat aan herbouw niet meer viel te denken. Er werd uitgeweken naar het Armenwerkhuis uit 1852, op steenworp afstand van het grootste hunebed van Nederland. Dat bleek een gouden greep, getuige de bouw van een nieuw museum (2005-2006) en een bezoekersaantal van bijna 100.000 per jaar. Bovendien won het Hunebedcentrum in 2008 de Bankgiro Loterij Museumprijs.

Het Hunebedcentrum wil als 'rots in de regio' stilstaan bij dit jubileum door tal van activiteiten te organiseren voor de bezoekers uit de regio en ver daarbuiten. Een gratis-entree-weekend (21 en 22 november 2009), het internationale congres BorgerMeetings (25 en 26 november 2009), een Dikke-Verhalenspecial in Hotel Bieze te Borger met drie voorzitters (22 november a.s.), een
kleurwedstrijd voor kinderen en een receptie en reünie voor medewerkers, oud-medewerkers, vrijwilligers en oud-vrijwilligers maken onderdeel uit van het programma in de maand november. Iedereen van harte is uitgenodigd.

(Bron tekst: Hunebedcentrum)
(zie ook: www.hunebedcentrum.nl).


1 opmerking: