zaterdag 15 augustus 2009

Schaal en semischaal meeting Stadskanaal

Stadskanaal 15 Augustus 2009 - (video's update)
Modelvliegclub Stadskanaal had zaterdag een schaalmeeting speciaal met modelvliegtuigen uit de tweede oorlog en de burger luchtvaart georganiseerd. Er waren rond de 40 toestellen van diverse afmetingen met een spanwijdte van 80 cm tot wel 3.50 meter. Modelvliegclub Stadskanaal is gevestigd aan de Kijlsterweg tussen Stadskanaal en Musselkanaal (achter de watertoren). Door het mooie weer maar met wat te veel wind voor de piloten is het een geslaagde dag geworden. De gehele dag kwamen de bezoekers een kijkje nemen en men mag er wel vanuit gaan dat er rond de paar honderd bezoekers zijn geweest. In de kantine kon men een natje en droogje halen. Voor meer informatie over deze modelvliegclub zie: Modelvliegclubstadskanaal.

Bijdeze onze dank voor de uitnodiging voor het maken van de foto's en video's.

VIDEO 1: Klik hier
VIDEO 2: Klik hier
VIDEO 3: De Bleriot Replica demo propeller starten Klik hier

Fotoalbum inhoud overzicht alle foto's: Klik hier

Foto's en video 1, 3 gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Video 2 gemaakt door: Jan Geertsema

De Bleriot Replica (hier boven)
Op deze dag was er een grote publiekstrekker aanwezig. Voor meer info over deze De Bleriot Replica kunt u hier onder verder lezen en info op doen.
---- Toury - Artenay overlandvlucht, Op 31 oktober 1909 was het Louis Bleriot die er als eerste in slaagde een retour overland vlucht uit te voeren tussen 2 steden. Lees verder.......


1 opmerking: