zaterdag 16 mei 2009

Veel bedrijvigheid in Stadskanaal vandaag

Open Bedrijven dag BOTSS

Stadskanaal 16 mei 2009 -
Vanmorgen rond 10:30 uur werd de BOTSS Open Bedrijvendag geopend door het los laten van parachutisten uit een vliegtuig die boven het bedrijventerrein vloog. Hier door werd de dag geopend voor de deelnemende bedrijven. Voor een overzicht van deze dag kijk in het grote fotoalbum voor meer foto's en de video.

Fotoalbum:
De Opening en rare figuren op voertuigen
Video: De Opening en rare figuren op voertuigen Klik hier

Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Parachutisten foto's gemaakt door: E.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jatrie uit het water gehaald

Stadskanaal 16 Mei 2009 -
Zaterdag is het veenkoloniaal vrachtschip, de Jatrie, voor renovatie werkzaamheden uit het Stadskanaal gehaald. Het schip dat in 1930 werd gebouwd was eigendom van Harm Davids. De inmiddels overleden eigenaar was 89 jaar geworden en schonk de stalen schuit vorig jaar aan het Streekhistorisch Centrum. Dat museum heeft diverse plannen met het imposante schip. Het bedrijf Wagenborg Nedlift kreeg de opdracht van deze megaklus. Met een grote hijskraan werd de 58 ton wegend vrachtschip uit het water getakeld. Daarna werd het op een grote dieplader ongeveer 500 meter verderop vervoerd. Het schip dat vanaf 1977 stil aan de waterkant van de Cereskade had gelegen werd voor de renovatie werkzaamheden bij een werkplaats op bokken gezet. Om door de hekken te komen moest men heel precies sturen. Aan beide zijden was namelijk een speling van enkele centimeter.

Fotoalbum: Jatrie uit het water gehaald
Video 1: Jatrie uit het water gehaald Klik hier
Video 2: Klik hier

Foto's en Video 1 gemaakt door: - Ronny-
Video 2 gemaakt door: 112kanaalstreek <-- en kijk daar voor meer foto's


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ArtXtra Kunst en Cultuurfestival

Stadskanaal 16 Mei 2009 -
ArtXtra Kunst en Cultuurfestival door diverse kunstenaars. Dit is de tweede editie en heeft plaats gevonden in het centrum van Stadskanaal op het Raadhuisplein. Er werden veel workshops gegeven. Van 10.30 - 17.00 uur met 70 kramen en demonstraties van kunstenaars. Modelschilderen, Grime, Boetseren, Kunsttoren, Kinderkunst & schmink, Kapitein Kosto
Timecruisers. Oude voorwerpen Quiz, Dans, Djembee (centrum), Straattheater Udi & Tago, Levende "bekende" hoofden. En de gehele dag was er ook een open dag van de muziekschool Zuid-Oost Groningen.

Fotoalbum: ArtXtra Kunst en Cultuurfestival in het centrum
Video: Overzicht activiteiten in het centrum Klik hier

Foto's en video gemaakt door: - Ronny -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten