dinsdag 17 maart 2009

Valkenier weer met zijn roofvogels bij de C1000 (UPDATE)!!

Stadskanaal 17 Maart 2009 -
Morgen, woendag 18 maart rond 15:00 uur is op het grasveld aan de langeraai de Valkenier weer aanwezig i.v.m. de Roeken.

Wie daar wat van wilt zien hoe hij met zijn Valken om gaat, kunnen daar naar het grasveldje komen om de vogels ook van dichtbij te bewonderen. Eerdere info hierover Lees verder........

- Update 18 Maart 2009 -

Stadskanaal 18 Maart -
Zoals gisteren aangekondigd (hier boven) is de Valkenier R. Sanders vandaag iets na 15:00 uur weer aangekomen op het veldje bij de C1000 aan de Langeraai. Nadat hij met zijn grote valk en 2 kleine haviken zijn werk had gedaan om de overlast van de roeken te verminderen, heeft de Hr. Sanders nog een klein showtje gegeven aan het groepje jeugd dat daar op het veldje aan het voetballen waren. Dit werd zeer gewaardeerd aan het oooohh en aaahhhh te horen van de aanwezigen, plus een Applaus van de kinderen als dank. (bekijk de film)
De komende dagen zal deze valkenier nog een paar pogingen doen op verschillende plekken in de gemeente om de overlast van de roeken te verminderen. En een ingehuurde hoogwerkerbedrijf is al een tijdje bezig om alle grote nesten die deze vogels in een raptempo maken uit de bomen te verwijderen.
------Misschien nog een vervolg hierover de komende dagen op deze
Regio-events Blog ------

Film: Klik hier

19 Maart nieuwe foto's toegevoegd
Klik HIER voor het fotoalbum









Foto's en film gemaakt door:
- Ronny -


Geen opmerkingen:

Een reactie posten