dinsdag 10 februari 2009

Stretchwalker wandeldag Exloo groot succes


Exloo 9 Febr. 2009 -
De grote pannen met snert waren helemaal leeg. De wandelaars lieten het zich goed smaken. Het tekent de sfeer tijdens de elfde editie van de Stretchwalker Schutrups Wandeldag in Exloo. Met meer dan 3000 wandelaars en Nordic Walkers, prachtig wandelweer en een strakke organisatie was de wandeldag afgelopen zondag weer een groot succes. Jan Schutrups, directeur van Schutrups Schoenen in Exloo, was dan ook in zijn nopjes. “Het kon eigenlijk niet beter”, zegt hij. “Dit aantal kunnen we precies behappen. We kregen heel veel complimenten van de deelnemers. Ook zij vinden het idee om terug te keren naar de basis en terug naar de natuur de juiste uitgangspunten voor de Schutrups Wandeldag. We willen er absoluut geen kermis van maken. Dat maakt deze wandeldag ook zo uniek.”

Schutrups kon een enorme plus in het aantal deelnemers op de 25 kilometer noteren. Ook voor de vijf kilometer hadden zich meer wandelaars aangemeld. “Wat ons vooral opviel dat we veel meer aanmeldingen hadden uit de Randstad en het midden van het land. Veel mensen hadden er een compleet weekeinde van gemaakt. De deelnemers komen steeds verder weg. Ook waren er voor het eerst Duitse wandelaars.”

Schutrups dankt dit aan het feit dat de wandeldag voor het eerst in de agenda van de KNLBO, de Nederlandse wandelbond, is opgenomen. Dat het aantal deelnemers iets minder was heeft volgens Schutrups een aantal oorzaken. “We zaten een aantal weken eerder door de voorjaarsvakantie, we hadden concurrentie van het WK Schaatsen en er waren nogal wat afmeldingen wegens ziekte. Net als bij de vorige afleveringen konden kinderen samen met leden van de scouting brood bakken, zongen de Hondsrugzangers en was er voor iedereen snert met roggebrood en spek. Schutrups: “Gezien de vele positieve reacties is het evenement voor iedereen super geslaagd.”

Datum 09-02-2009

Foto gemaakt door: Boudewijn Benting - Menzenmedia.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten