vrijdag 25 juli 2014

Olle witte schoule toertocht met trikes

(Archief foto van een tourrit)

Vriescheloo/Stadskanaal -
Wie wil dat nu niet? Een toertocht maken door de regio Westerwolde en de Kanaalstreek. Lekker in de buitenlucht op een stoere trike zwaaien naar de mensen aan de kant van de weg. Enkele tientallen cliënten van de dagbesteding d’Olle witte schoule in Vriescheloo gaan zaterdag 23 augustus samen met hun begeleiders op pad. Met dank aan de inspanningen van Henk van der Veen, Jan Wekema en Hennie Meijer. En niet te vergeten: tal van bedrijven die een financiële bijdrage hebben geleverd en trike rijders uit de provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel en Gelderland.

“We hebben vorig jaar ook een toertocht gehouden”, vertelt Henk van der Veen uit Oude Pekela. “Het was een daverend succes. Iedereen heeft werkelijk met volle teugen genoten. Nog wekenlang was de tocht het gesprek van de dag. Daarom hebben we wederom aangeboden om een dagje uit voor onze rekening te nemen. We hebben al gehoord dat de meeste cliënten zich enorm verheugen op de toertocht. Ze willen liever vandaag dan morgen hun plekje op de trike achter de bestuurder innemen. Een aantal kan nu al maar moeilijk in slaap komen.”

Zo’n veertig trike rijders zetten eind volgende maand koers richting Vriescheloo om hun passagiers met een lichamelijke of verstandelijke beperking op te halen. Daarnaast hebben ook leden van de motorclub Red Devils uit Oude Pekela zich aangemeld om de stoet onderweg te begeleiden. Verder rijden twee bezemwagens mee. “Er wordt heel rustig gereden”, benadrukt Henk. “We hechten veel waarde aan de veiligheid en we hebben de hele dag de tijd. Zo kan iedereen tijdens de toerrit de omgeving goed bekijken.”

Zo tegen de klok van tien uur ‘s morgens rijdt de stoet het dorp uit richting Stadskanaal. “De eerste pauze vindt plaats bij de vestiging van McDonald’s”, verklapt Henk. “Hier gaan we met elkaar op het nabijgelegen parkeerterrein een milkshake drinken. Daarna staat bij camping Barkhoorn in Sellingen een lunch op het programma en is gelegenheid om onder meer medicijnen toe te dienen. Vervolgens rijden we verder naar vesting Bourtange. Hier worden de trikes en de motoren geparkeerd, waarna de benen even worden gestrekt. Via Vlagtwedde rijden we weer terug naar Vriescheloo. Het dagje uit wordt uiteindelijk afgesloten met een barbecue. Dan is het de hoogste tijd om afscheid te nemen, want een aantal trikers moet nog een flink stukje rijden voordat ze weer thuis zijn.”

(Bron: Kanaalstreek)
(Archief foto van een tourrit)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten