maandag 14 juli 2014

Lavendelfestival genieten van de geuren en kleuren

Nieuwediep –
Zaterdag vond bij de lavendelboerderij de Ruitenborgh het Lavendelfestival plaats. Veel bezoekers kwamen genieten van de geuren, de kleuren en de gezelligheid in Franse sfeer. Het Lavendelfestival bij lavendelboerderij de Ruitenborgh was vandaag geheel in Franse sfeer. Naast de boerderij was een gezellig terras ingericht met een aantal kraampjes, een accordeonist speelde Franse chansons en er was een demonstratie fusette de lavande maken. Een fusette wordt gemaakt van 18 stengels lavendel waardoor een kleurig lint wordt gevlochten. De fusette kan in een linnenkast worden gehangen of gewoon ergens in een ruimte. Het verspreidt een heerlijke geur die rustgevend werkt. (zie YouTube film hieronder). Belangstellenden kunnen zich bij de Ruitenborgh aanmelden voor een workshop.
In een tent was een echte barbier aan het werk en dames konden hun wenkbrauwen met behulp van een draadje laten epileren. In de boerderij werd een film vertoont over de oogst en de verwerking van lavendel. Ook waren er prachtige bruidsjurken van Bruidsmode Charina uit Stadskanaal te bewonderen. In het gezellige winkeltje dat bomvol staat met lavendelproducten en aanverwante artikelen werden goede zaken gedaan.
In de prachtig aangelegde lavendeltuin met meer dan 50 soorten lavendel werden rondleidingen gegeven. Een lavendelkoningin deelde takjes lavendel uit, terwijl de hommels hun stinkende best deden om de honing uit de miljoenen bloempjes te verzamelen. Bij de ingang werden bezoekers met een hoedje op desgewenst gefotografeerd. Diegene met het leukste hoedje kreeg een high tea aangeboden.

Deze mooie plaatjes zijn gemaakt door: Catharina Glazenburg

Voor alle foto's klik HIER
 
 
 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten