vrijdag 26 maart 2010

Schermen, de sport voor kinderen

Stadskanaal 26 Maart 2010 -
Vrijdagmorgen iets tegen twaalf uur viel mijn blik op een schoolplein van de Willibrordschool aan de Esperantolaan in Stadskanaal waar op dat moment een groep kinderen stonden, verkleed in witte pakken met een helm op. Na even goed gekeken te hebben werd het al snel duidelijk dat het hier om de sport Schermen ging waar de kinderen op dat moment les in kregen.

Hier wat info:
Kinderen willen schermen omdat het hun de mogelijkheid geeft zich uit te leven in de fantasie wereld van ridders en piraten, omdat het iets anders is dan het geijkte voetbal, tennis of hockey en omdat zij zich bij het schermen spelenderwijs kunnen meten met hun leeftijdsgenoten.

Schermen bevordert de fysieke ontwikkeling van een kind, met name de snelheid en het coördinatie vermogen worden op een speelse manier ontwikkeld. Tevens zorgt schermen voor de psycho sociale ontwikkeling van het kind. Het kind krijgt zelfvertrouwen, leert omgaan met winnen en verliezen en eigen verantwoordelijkheid. In het kort schermen maakt uw kind weerbaar.


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events

Video: Kinderen aan het schermen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten