dinsdag 16 maart 2010

Opendag UMCG in Groningen Zaterdag 20 Maart

Open Dag UMCG
Datum: zaterdag 20 maart 2010.
Tijd: 10.00 - 15.00 uur.
Locatie en/of start activiteiten: begane grond ziekenhuis.

Groningen 16 Maart 2010 -
Altijd al willen weten wat een PET- of MRI-scan is en wie er in die gele helikopter zitten die u regelmatig ziet overvliegen? Bent u nieuwsgierig naar de zorg die het Slaapapneu Centrum zware snurkers biedt? Of vraagt u zich af wat het doel is van dat grootschalige bevolkingsonderzoek LifeLines? Kom dan op 20 maart naar de Open Dag van het UMCG.

Luisteren, kijken en zelf doen

Met de vrijwillige inzet van maar liefst 800 medewerkers, trakteren we u deze dag op een schat aan informatie over de moderne gezondheidszorg. We vertellen u op een begrijpelijke manier over belangrijke onderzoeken en laten u zelf aan proefjes deelnemen. Ook herhalen we deze dag een aantal lezingen van de inmiddels enorm populaire UMCG Medische Publiekacademie. Als u deelneemt aan een van de vele rondleidingen ziet u met eigen ogen hoe verschillende afdelingen werken. En we laten u deze dag zien wat er allemaal bij komt kijken om in het UMCG alles op rolletjes te laten lopen. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de vele activiteiten, waarover u kunt horen, die u kunt bekijken of waaraan u zelf kunt deelnemen.

Knuffelziekenhuis en Medische Jeugdacademie

Voor kinderen en jongeren is er een speciaal programma. Kinderen kunnen hun knuffels door studenten Geneeskunde laten ‘onderzoeken’ in het Knuffelziekenhuis en daarbij mogen ze zelf assisteren. Ook kunnen zij deelnemen aan een speurtocht door het ziekenhuis. Jongeren van ca. 12 tot 16 jaar kunnen de Medische Jeugdacademie bezoeken. Speciaal voor deze jongeren worden er lezingen gehouden met onderwerpen als “Van lucht word je niet dik” en “Het verliefde brein”.


(Bron: UMCG)

Downloaden:
Opendag Flyer
Speurtocht voor kinderen
Activiteiten en programma

(Klik op de afbeeldingen voor GROTER)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten