zaterdag 2 november 2019

Dutch Open Paratafeltennis Stadskanaal (beeld overzicht)

Stadskanaal - 02-11-19
Op 1, 2 en 3 november organiseert de Tafeltennisbond in samenwerking met Vakantiepark Pagedal te Stadskanaal de Dutch Open Paratafeltennis. Dit is een groot internationaal toernooi met meer dan 200 deelnemers uit 36 landen uit alle continenten.

Er zijn 14 wedstrijdtafels neergezet. Op deze tafels zal drie dagen lang gespeeld worden door internationale toppers. Nederland doet zelf mee met 24 spelers. Naast bijna de voltallige selectie, waaronder tweevoudig Paralympisch kampioen Kelly van Zon en vanuit de regio Christiaan Sterenborg, gaan 9 spelers debuteren op internationaal niveau.
Naast de deelnemers zijn er ook ongeveer 90 teambegeleiders, 50 officials (waaronder scheidsrechters), 50 vrijwilligers, diverse andere betrokkenen. Op zondag 3 november is er de tafeltennisspeeltuin. Ook op vrijdag en zaterdag zal er de mogelijkheid zijn om zelf een balletje te slaan.

Tijdsblokken:
Vrijdag 1 nov. 2e tijdsblok 15:00 – 21:00 uur
Zaterdag 2 nov. 1e tijdsblok 9:00 – 15:00 uur
Zondag 3 nov. 2e tijdsblok 15:00 – 18:00 uur

De ervaring leert dat het een heel mooie beleving is om mee te werken aan een groot internationaal sportevenement. Je krijgt een indruk van het paratafeltennis en je zult zien dat tafeltennis ook door mensen met een lichamelijke beperking op hoog niveau gespeeld kan worden.
Uiteraard wordt er voor een natje en droogje gezorgd. Vrijwilligers die meerdere dagen meehelpen en wat verder weg wonen kunnen op Pagedal overnachten in een zespersoons bungalow.
Verder krijg je een vrijwilligers shirt. Er wordt nog gezocht naar een passende attentie om onze waardering te laten blijken.
Christiaan Sterenborg

VIDEO
Beelden door: - Ronny -
Video

 















































Geen opmerkingen:

Een reactie posten