vrijdag 11 maart 2016

Wereldtop naar Stadskanaal Energiewacht Tour voor vrouwen

Groningen -
De zesde editie van de Energiewacht Tour voor vrouwen heeft op vrijdag 8 april tijdens de etappe met start in Musselkanaal en finish in Stadskanaal elf internationale merkenteams, zes nationale ploegen en zeven clubteams aan het vertrek. Met de komst van de vijf hoogst geplaatste teams van de ranglijst van de internationale wielerbond UCI weet koerdirecteur Danielle Lissenberg-Bekkering zich weer verzekerd van een topdeelnemersveld van 6 tot en met 10 april. De Nederlandse ploegen Rabo-Liv (de formatie van tweevoudig ritwinnares van 2015 Anna van der Breggen) en Boels-Dolmans zijn present, net als het Britse Wiggle-High 5, het Duitse Canyon-Sram en het Australische Orica-AIS.

Verder zijn de UCI-teams Hitec Products, Liv-Plantur, United Healthcare, Parkhotel Valkenburg, Lensworld-Zannata en Lares-Waowdeals aanwezig, net als de de nationale ploegen van de Verenigde Staten, Denemarken, Groot-Brittannie, Belgie, Duitsland en Zwitserland. Het startveld wordt compleet gemaakt met de aanwezigheid van de clubteams van NWV Groningen, Jan van Arckel, Swabo, De Kannibaal, Assen-Roden-Meteoor, Team WNT en Girlsteam Sachsen.

Ook in de editie voor junior-vrouwen, die van 6 tot en met 9 april in actie komen, staat een internationaal deelnemersveld aan het vertrek. Met maar liefst 11 nationale selecties is de Energiewacht Tour voor junior vrouwen uniek en toonaangevend in de wereld. Zo zijn de Belgische, Duitse, Noorse, Luxemburgse, Zwitserse, Amerikaanse, Tsjechische en Sloveense nationale selectie van de partij, net als twee Turkse en Britse nationale teams en een ploeg uit Wales. Nederlandse en buitenlandse clubteams maken het veld compleet. Het gaat om de ploegen van NWV Groningen, Zuid-Oost-Nederland, Regioteam Zuid-Holland, Jan van Arckel, Restore, Kuota Go, HRTC Hoorn, WCL Bergklimmers, WRV De Peddelaars, Assen-Roden-Meteoor, Ahoy-Westland Wil VOoruit, Balen BC, Girlsteam Sachsen, ARTV De Adelaar en Rudyco-Janatrans.

Koersdirecteur Lissenberg-Bekkering is blij met de komst van genoemde ploegen naar de etappekoers die zowel het vrouwenwielrennen als de provincie Groningen positief voor het voetlicht wil brengen. "De enorme belangstelling van de toppers uit het vrouwenpeloton maar ook van de nationale en internationale talenten laat zien dat deze ronde in een enorme behoefte voorziet. We mogen weer een wedstrijd verwachten waarin we klinkende namen op de erelijst zullen krijgen." De editie van 2015 werd gewonnen door de toenmalige wereldkampioene tijdrijden Lisa Brennauer uit Duitsland.

Energiewacht Tour 2016

 Archief foto Tour 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten