zondag 10 juni 2012

Art-Xtra, Kunst en Cultuur in centrum





Stadskanaal 10 Juni 2012 -
Zaterdag 9 juni vond de jaarlijkse editie plaats van kunst- en cultuurfestival ArtXtrA, in het centrum van Stadskanaal. Op en rond het Raadhuisplein waren er meerdere acts, optredens en workshops te bewonderen op actieve en passieve wijze. De organisatie bevestigt definitief dat het publiek kon genieten van straattheater door de Time Cruisers, kindertheaterstuk De Wereldwachter, workshops Raku-stoken, kinderkunst en portrettekenen, graffitikunst waar men z’n eigen ‘piece’ leert maken, buikdansperformances en vele muziekoptredens.

Programma van die dag:
Straattheater Time Cruisers
De Time Cruisers zijn reusachtige fantasievoertuigen en steltlopende creaties die lijken te zijn ontsnapt aan de verhalen van Jules Verne. Techniek uit verleden, heden en toekomst komt samen in deze bonte gevaarten. Deze straattheateract doet je je ogen uitkijken en zij zullen het Raadhuisplein meerdere keren doorkruisen met hun imposante werken.
De Wereldwachter
Ruut Straat- en Theaterprodukties speelt De Wereldwachter – theater over ons klimaat en ieders lucht. Voor iedereen vanaf 6 jaar. Chagi is wereldwachter. Hij heeft de taak om op de wereldbol te passen. Dagelijks komt hij aanrijden op zijn brommertje met veel lawaai, bepakt en bezakt met plastic zakken. Chagi ziet zijn baantje in gevaar komen als hij de wereld hoort steunen en kreunen en besluit orde op zaken te stellen.
Grote kunstmarkt
Traditiegetrouw is er de hele dag een grote kunstmarkt op het plein, waar vele makers hun werken presenteren. Er zijn zeker 40 deelnemers uit verschillende disciplines. Daarnaast zijn er kunst- en cultuurorganisaties aanwezig zoals Theater Geert Teis, Galerie Boven, SKVS De Pauw, Streekhistorisch Centrum en de Muziekschool. De variatie is groot en biedt zeker voor alle cultuurliefhebbers wat wils.
Terras met muziek
De kunstmarkt is voor het eerst dit jaar voorzien van een mooi terras met live-muziek, verzorgd door Grand Café Reynaert en de Muziekschool. Na een eerste wandeling langs de markt en meerdere optredens kan men dus even uitblazen onder het genot van een drankje om later andere kramen en optredens te bezoeken.

ArtXtrA duurde van 11.00 tot 16.00 uur  www.artxtra-stadskanaal.nl. 


Foto's en video gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
.

.
Video
 
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten