vrijdag 30 september 2011

Opening expositie 'Show Yourself ' (Update foto's)

Stadskanaal 1 Okt 2011 -
Foto's van de opening Expositie 'Show Yourself' van zaterdagmiddag om vier uur in 3 luik aan de muren in de hal bij de afdeling revalidatie. Er volgt nog een stukje video, zal morgen hier geplaatst worden.

VIDEO ............ volgt

Foto's gemaakt door: - Ronny - Regio-Events
-

-

Stadskanaal 30 Sept 2011 - (eerder geplaatste aankondiging van de opening)
Van elke jongere die aan dit project heeft meegedaan komt er een portretfoto, een foto van diegene op zijn/haar sterkst en een foto waar de beperking op zichtbaar wordt.

In het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal wordt zaterdag 1 oktober om 16:00 uur de expositie 'Show Yourself' geopend. Initiatiefnemer van deze foto-expositie is stichting Mission on Wheels uit Stadskanaal. Deze stichting, eerder dit jaar opgericht door MS-patiënte Ruth Hassing, wil de beeldvorming rondom mensen met een beperking positief beïnvloeden.

DRIELUIK
Voor 'Show Yourself' zijn 15 jongeren met een chronische ziekte of beperking op drie verschillende manieren gefotografeerd. Deze foto's worden in een drieluik tentoongesteld. De middelste foto is een portretfoto. Rechts daarvan een foto van de geportretteerde op zijn sterkst. Links een foto waarop de beperking duidelijk wordt weergegeven. Stichting Mission on Wheels wil met de tentoonstelling een 'gezicht geven' aan de Week van de Chronisch Zieken. Deze actieweek, die in Ruth Hassing een van haar ambassadeurs heeft, wordt dit jaar van 5 tot en met 12 november gehouden. De 'Show Yourself'-foto's hangen in die periode behalve in Stadskanaal ook in het UMCG in Groningen.

'Show Yourself' is tot 1 januari 2012 te bezichtigen in het Refaja ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten