donderdag 30 juli 2009

Zomeravondmarkt Sellingen

Zwoele 2e zomeravondmarkt Sellingen

Sellingen 29 Juli 2009 - Ondanks dreigende weersvoorspelling bleef het de gehele avond zwoel en droog tijdens de tweede zomeravondmarkt in Sellingen. Onder muzikale begeleiding van de Kloostersmartlappers konden bezoekers alle kraampjes aan doen en zich vergapen aan de oude tractoren die door vlijtige hobbyisten weer tot in de puntjes verzorgt stonden te blinken. Veilig Verkeer Nederland heeft deze avond mensen kennis laten maken met het gevoel wat je krijgt en wat je moet doen als je met een auto over de kop gaat.

Wie het niet droog hielden waren deelnemers en presentator van de kinderwagenrace op de brink in Sellingen. Onder leiding van Erik Wegman van de Zomeravondmarkt Activiteiten Commissie is een stevige kinder- wandelwagen gebouwd die met gemak een olifant test zou kunnen doorstaan. Deelnemers moesten met dit vehicle een parcours rijden waarbij degene in de wagen een dienblad met bekertjes water overeind moest zien te houden. Door alle hobbels en draaipunten viel er wel eens een bekertje om wat dan weer strafseconden en een nat shirt opleverde. In twee ronden van elk twee heats kwamen toch nog verrassende tijden uit de bus. De wedstrijdleiding bestaande uit Henk Stijkel en Ronald Dreves moesten in honderdsten van seconden gaan rekenen want het deelnemersveld lag heel dicht bij elkaar. De snelste tijd met de minste strafseconden werd gereden door Jorn Musch en Michel Smit met 21,31sec. De tweede tijd werd door de jarige Dennis Goossens en zijn maat Frank Roggeveen neergezet met 29,85 seconden en de beker voor de derde plaats ging naar Marleen Moorlag, Michelle Manning en Jelleke Mulder die in de laatste ronde nog een persoonlijk record hadden neergezet van 32,06 seconden.

Voor woensdag 05 augustus kunnen bezoekers gratis (zoals bij alle attracties) deelnemen aan een ritje op de rug van een heuse Rodeostier. Diegene die het langst op de rug van deze mechanische Bolle kan blijven zitten kan een leuke prijs in ontvangst nemen. Sterke mannen kunnen bij de klanken van Shantykoor ’t Kompas hun geluk beproeven op de Kop van Jut. En natuurlijk is er weer die gezellige braderie.

Foto's gemaakt door: Laurence Meijer en J.E de Roo


Geen opmerkingen:

Een reactie posten