zondag 5 april 2009

Hunebedcentrum Borger (Film update)

Borger 5 April 2009 -
Vandaag even een kijkje wezen nemen in het Hunebedcentrum. Ik wilde wel eens zien en te weten komen hoe die hunebeden zijn onstaan en hoe men toen leefde.

Hier wat info:
Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafkelders op. Duizenden jaren lang, tot op de huidige dag hebben de hunebedden de tand des tijds doorstaan. Bij een hunebed sta je oog in oog met de prehistorie. Maar hoe leefde dat boerenvolk, hoe beleefden ze vreugde en verdriet, hoe kregen ze die tonnenzware stenen op elkaar? In het Hunebedcentrum beleef je een ontmoeting met dit boerenvolk. Een ontmoeting die sensationeel zal zijn.

--- Nederland is een vlak land. Er zijn hier geen bergen of rotsen. En toch vind je in Drenthe binnen een straal van 30 km de restanten van 53 prehistorische grafkelders, bestaande uit soms meer dan 20 ton wegende rotsblokken. Hunebedden noemen we ze. Maar wat zijn nou eigenlijk hunebedden, hoe kwamen die enorme keien hier en hoe oud zijn ze, waarvoor dienden ze, door wie werden ze gebouwd en hoe..?. Wat voor mysterie schuilt er achter deze megalieten uit de oudheid..? Hier in het Hunebedcentrum vindt u het antwoord op deze vragen. Maak kennis met onze oudste geschiedenis..!

Ik zal zeggen neemt u tijdens de zomerdagen ook eens een kijkje.
Internet pagina: Hunebedcentrum

Film: Hunebed overzicht Klik hier

Fotoalbum
Voor de rest van de foto's (+- 120 stuks) klik op afbeelding

Foto's en Film gemaakt door: - Ronny - Regio-events

Geen opmerkingen:

Een reactie posten