dinsdag 11 november 2008

Gemeente koopt claim af met bouwkavel en sloopt hiervoor een boerderij


Stadskanaal - De gemeente Stadskanaal betaalt voor de derde keer in korte tijd een afkoopsom door een misser op het gebied van ruimtelijke ordening. De directeur van bouwbedrijf Tieben uit Ter Apelkanaal krijgt voor 1 euro een kavel ter waarde van 260.000 euro. Tieben claimde 800.000 euro, omdat hij in Musselkanaal niet het aantal huizen mocht bouwen dat hem was toegezegd. Voor het bouwrijp maken van de kavel van 2000 vierkante meter moest wel een gezichtsbepalende boerderij aan de Floralaan in Musselkanaal tegen de vlakte terwijl en genoeg andere verwaarloosbare slooppanden en bouwkavels zijn waar niets mee wordt gedaan.

Tweehonderdvijftig burgers dienden handtekeningen in tegen de sloopvergunning. Hun protesten en vragen werden afgewimpeld. De boerderij werd ruim twee weken gesloopt. Afgelopen zomer werd in alle stilte de boerderij van binnen leeg gehaald, gestript en sloop klaar gemaakt. De gemeenteraad werd vertrouwelijk geïnformeerd en liet het college zijn gang gaan.

Aan een ander bouwbedrijf betaalde de gemeente onlangs al een afkoopsom van 150.000 euro. Een huisarts diende eerder dit jaar een claim in van 270.000 euro. Over de hoogte van de afkoopsom werd gezwegen. De miljoenenclaim van Milieu Logistiek Stadskanaal is nog altijd in behandeling.

Datum 09-11-2008

Foto's gemaakt door:
Foto 1 Luit Buseman – www.nederland-in-beeld.nl
Foto 2 t/m 4 Hendrik Buseman


Geen opmerkingen:

Een reactie posten