vrijdag 12 september 2008

Vervoersverbod voor bijen rond Stadskanaal

Vervoersverbod voor bijen rond Stadskanaal,Bijen in Buinerveen en Stadskanaal hebben te kampen met uitbraken van de besmettelijke ziekte Amerikaans vuilbroed. Sinds18.00 uur geldt een vervoersverbod.

(Novum) - Bijen in Buinerveen en Stadskanaal hebben te kampen met twee uitbraken van de besmettelijke bijenziekte Amerikaans vuilbroed. Om verdere verspreiding te voorkomen mogen sinds donderdag 18.00 uur geen bijen worden vervoerd in een gebied van drie kilometer rondom de uitbraken. Dat heeft minister van Landbouw en Natuur Gerda Verburg (CDA) besloten.
Amerikaans vuilbroed is een ziekte van het broedsel van bijen. Het wordt veroorzaakt door een bacterie, waarvan de sporen na lange tijd nog kunnen kiemen. De bacterie is zeer resistent tegen hitte. Imkers bestrijden de bijenziekte zelf, maar zijn hier in Europa niet toe verplicht.

(Bron: http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=9555247#toolbar )


Tijdelijke regeling vervoersverbod bijen Buinerveen en Stadskanaal 2008
11 september 2008 - besluit
Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 11 september 2008, TCJZ/2008/11, houdende een vervoersverbod voor bijen in Buinerveen en Stadskanaal, ingaande om 18.00 uur.
Bron: www.minlnv.nl



Geen opmerkingen:

Een reactie posten