donderdag 29 oktober 2015

Eng Halloween avondje in centrum van Stadskanaal

Stadskanaal -
In het centrum, Europalaan, Eurostate en Hoofdstraat was het donderdagavond een enge avond. Het enge avondje komt er weer aan, HALLOWEEN waarop spoken weer even bestaan. Nachtmerries veroveren onze dromen. Deze avond was alvast een voorproefje. Ook een spookhuis was opengesteld in een voormalige winkelpand. Uiteraard kon met op eigen risico deze spookhuis binnen treden.
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

maandag 26 oktober 2015

Halloween in Stadskanaal

Stadskanaal -
Woensdag 28 oktober a.s. wordt in de Kanaalpassage een Halloween middag georganiseerd van 14.00- tot 16.00 uur, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Er is ruimte voor 50 kinderen en deelname vindt plaats door inschrijving. De toegang is gratis. Zelf meenemen: een lepel en een appelboor.
Het deelnameformulier vindt je in de regiokrant en kan worden ingeleverd bij The Read Shop in de Kanaalpassage.

Donderdag 29 oktober organiseren de ondernemers aan de Europalaan-Eurostate een Halloween avond, van 17.00-tot 21.00 uur. De versierde straten en de pompoenlichtjes geven aan deze avond een andere dimensie. Ook de levende spoken zullen niet ontbreken. U kunt ze plotseling overal tegenkomen, dus wees op uw hoede!!
In het voormalig pand van Zuidema Sport/life-style aan de Europalaan kunt u griezelen in een echt Halloween spookhuis. Beleef het mee en kom donderdag 29 oktober naar het centrum van Stadskanaal.

zondag 25 oktober 2015

Halloweenoptocht in Maarsstee in de avond van 30 oktober

(Archief foto's 2014)
Stadskanaal -
Vrijdagavond 30 oktober is het griezelen geblazen in de wijk Maarsstee in Stadskanaal. Er dolen die avond acht spoken en zombies door de wijk. Ook zijn er drie enge plekken waar je liever niet wilt komen, maar toch ook wel weer spannend zijn. Alle bewoners zijn gealarmeerd.
Tussen al dit engs hebben kinderen van 4-12 jaar een optocht door de wijk, Zelf ook verkleed,  gaan ze met het bekende ‘trick or treat’ door de wijk. De optocht start om 18:30 uur bij het Buurtcentrum Maarsstee en eindigt omstreeks 21:00 in een feesttent aan de Gelderselaan. Daar zorgen de vrijwilligers van het Kinderwerk Maarsstee/Maarswold voor iets te drinken en een warme hap voor de kinderen.

Opgave via mrosingsiebring@hotmail.com of via de Facebookpagina Kinderwerk Maarsstee/Maarswold.

(Archief foto's 2014)
 
 

zaterdag 24 oktober 2015

The Continental Roadshow met zes bands op podium VanSlag 25 oktober.

BORGER –
Cultuurpodium VanSlag in Borger staat op zondagmiddag 25 oktober in het teken van Americana en Country. De Continental Road Show, met zes live-acts uit Noord-Amerika en Nederland, doet dan tussen 14.00 en 19.00 uur de sfeervolle podiumkerk in het hart van Borger aan. Optredende artiesten zijn Amanda Pearcy, The Small Glories, Betty Soo, Point Quiet, The Sideshow Tragedy en Wild Ponies.

De Texaanse Amanda Pearcy staat met haar prachtige stem, per definitie garant voor doorleefde Americana. Ze draait haar hand niet om voor zowel folk, blues, country, gospel of Tex-Mex. Deze toer wordt ze begeleidt door meestergitarist Cole Hanson.
Betty Soo uit de USA staat bekend om haar tegelijk ontroerende en charmant onderhoudende optredens. Haar laatste (solo) album ‘When We’re Gone’ is weer een meesterwerk, pure americana en zeer afwisselend met pop. Ze neemt drummer David Terry mee. The Small Glories (CAN) zijn al jaren actief in de muziek. Snarenwonder en klasse performer Cara Luft en gentleman to rock JD Edwards vormen een hoog creatief en muzikaal partnership. Strakke harmonieën, authensiteit en intuïtie zijn kenmerkend voor hun inspirerende optredens.
Point Quiet (NL) is Country Noir en komt toch echt uit Nederland. De band verhaalt over verlies, hoop en vertrouwen en kleuren dit in met hun rijke arsenaal aan instrumenten.
The Sideshow Tragedy (USA) is een ongelooflijk rockend roots/blues duo uit Austin Texas met als bezetting Nathan Singleton (gitaar en zang) en drummer Jeremy Harrell. De muziek is een mengeling van blues, garage, rock en een beetje punk.
Wild Ponies (USA) stonden reeds twee keer eerder in VanSlag. Denk aan Johnny Cash & June Carter, the Believers en the Mastersons. Doug en Telisha Wiliams zijn vooral zichzelf en staan garant voor een avontuurlijk muzikaal feest!

Meer info is te vinden op www.vanslag.eu.

zaterdag 17 oktober 2015

Winnaars GoSport-prijsvraag krijgen introductieles bij duikvereniging Latimeria

Stadskanaal –
Vrijdagavond nam een aantal deelnemers van GoSport een introductieduik bij duikvereniging Latimeria. Tijdens GoSport in Stadskanaal werd een prijsvraag over duiken uitgeschreven. Uit de goede inzenders werd een tiental winnaars getrokken die, samen met een vriend of vriendin, een duikles mochten volgen bij duikvereniging Latimeria in het Pagezwembad in Stadskanaal.
Vrijdagavond was het zover. Voordat men daadwerkelijk het water in ging kregen de deelnemers theorie in het clubgebouw van Latimeria aan de hoveniersweg in Stadskanaal (Boerderij De Brouken). Deskundige instructeurs van Latimeria verstrekten informatie over het duiken, de brevetten en verschillende specialisaties. Om 21.00 uur ging het echte werk beginnen. Na eerst met een snorkel te hebben geoefend gingen de deelnemers met volledige uitrusting onder water. Onze fotograaf moecht ook een duikje wagen; u ziet hem in actie op de laatste foto. Duikclub Latimeria zorgt sinds januari 1990 voor voorlichting, promotie en organisatie van het sportduiken voor belangstellenden uit de gemeente Stadskanaal en omgeving. In januari 2015 bestond Latimeria 25 jaar. De vereniging biedt naast de duikopleidingen veel verschillende evenementen en een hoop gezelligheid. Alle opleidingen, trainingen, evenementen en andere activiteiten worden mogelijk gemaakt door de actieve vrijwilligers en de enthousiaste deelnemers.
Foto's door: Jacob Musch
.
.

Demonstratie, en zelf uitproberen die drones

Stadskanaal -
Altijd al willen weten hoe een 'drone' werkt? Matthijs de Roo van Mediamarkt Emmen liet het zaterdag 17 oktober 2015, tussen 13:00 - 16:00 zien. Het uitgestelde (in kleine formaten) vliegers en springers waren in de bibliotheek van Stadskanaal op een podium uitgestald en klaar om gedemonstreerd te worden. Ook de aanwezige jeugd kon ze uitproberen. Ze waren te bedienen via een tablet. Zie de foto's en video hoe dat in zijn werk ging.

VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Video


 
 
 
 
 

zondag 11 oktober 2015

Griezelen in Vriescheloo

Vriescheloo –
Dit weekend is bij Feestbedrijf Jojo in Vriescheloo een overdekte halloweententoonstelling.
Zaterdag en zondag is bij Feestbedrijf Jojo in Vriescheloo een overdekte halloweententoonstelling. Bezoekers worden door twee monniken naar binnen gelokt. Zij staan op de Dorpsstraat en wijzen u de weg naar de griezels. Als u dan veilig langs de vogelverschrikker en de heks bent gekomen wacht het volgende gevaar: de slangenkuil! Dan snel voorbij de tovenaar en veilig de tenten in om bij de warme kachel van de tentoonstelling te genieten, denkt u….
Want of het allemaal niet opkan; wat u daar ziet overtreft alles. Maskers, skeletten, pompoenen, heksen en griezels in alle soorten en maten. Het beweegt, geeft licht en maakt geluid, kortom alles om een halloweenparty compleet te maken. Meer dan tien figuranten, gestoken in toepasselijke kledij, maken het feest compleet.
Voor iedere bezoeker was er gratis een drankje en een attentie en kinderen mochten zich gratis laten schminken. De expo duurde tot zondagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur. Jojo vindt u aan de Dorpsstraat 129A in Vriescheloo.
Foto's door: Catharina Glazenburg

 
 
 

zaterdag 10 oktober 2015

Wereld Reuma Dag Reumactief en Boer Geert + video's

Stadskanaal -
Voor het eerst slaan ReumActief en de Bechterew Patiëntenvereniging Kanaalstreek de handen ineen en gaan nauw samenwerken. Samen strijden we voor hetzelfde doel, de reumapatiënt in beweging krijgen en hun belangen in onze regio zo goed mogelijk behartigen. De Bechterew Patiëntenvereniging richt zich op mensen met de reumatische aandoening Bechterew, een aandoening aan de wervelkolom (rug en nek). ReumActief kent een bredere doelgroep, namelijk alle andere vormen van reuma, waaronder Reumatoïde Artritis, Artrose, Fibromyalgie enz.
Vanwege het gezamenlijke doel, reuma, organiseerden we dit jaar samen Wereld Reuma Dag. Ieder jaar word wereldwijd in oktober stil gestaan bij reuma en extra aandacht gevraagd voor deze aandoening en doelgroep. Naast dit alles is Boer Geert, bekend van Boer zoekt Vrouw, bereid gevonden de hele dag aanwezig te zijn en met mensen in gesprek te gaan. Tevens is hij een stukje gaan Nordic Walken met belangstellenden.
Zaterdag 10 oktober van 10.00-15.00 uur organiseerden we een informatieve, sportieve en interactieve dag in de Dolfijn, Vlaanderenlaan 7, te Stadskanaal. Beide verenigingen lieten hun beweegactiviteiten zien middels demonstraties, gaven informatie over reuma en hun activiteiten en boden de mogelijkheid mee te doen aan bijvoorbeeld de hydrotherapie en/of Nordic Walking. De demonstraties hydrotherapie waren op de volgende tijden in het zwembad van de Dolfijn te bezoeken.
Hydrotherapie BPV Kanaalstreek 10.30-11.00 uur en 13.00-13.30 uur.
Hydrotherapie ReumActief 11.15-11.45 uur en 13.45-14.15 uur.

Naast beide patiëntenverenigingen waren diverse standhouders aanwezig. Podotherapie Läken uit Valthermond met een stand vol informatie over oplossingen bij voetproblemen. U kon hier een gratis voetscan laten maken. OIM orthopedie verzorgde informatie over orthopedische mogelijkheden zoals braces, orthopedisch schoeisel, reumaringen e.d. Végro verpleegartikelen liet zien welke hulpmiddelen er zoals op de markt zijn voor o.a. mensen met reuma. Stichting Service Dogs gaf informatie en twee demonstraties met de hulphonden. Zij lieten zien hoe nuttig deze dieren zijn voor mensen met een ernstige functiebeperking. Catharina Greven stond er namens HomeHealth met diverse massagematrassen waarop mensen de diverse massageprogramma’s in combinatie met infrarood warmte konden uitproberen. Zij nam hiervoor diverse matrassen mee. Zij gaf de nodige informatie en men kon deze bedden zelf uitproberen. De FES, de landelijke Fibromyalgie stichting gaf hun informatie over deze specifieke reumatische aandoening.
Er werden diverse gezondheid- en fitheid testen gedaan zoals bloedsuikers testen, zuurstofgehalte en bloeddruk. Bij professionele fysiotherapeuten kon men de conditie en fitheid laten testen. Johanna Kaspers-Holt uit Nieuw Buinen van de groep The Scootangels was aanwezig, waar men een korte scootmobieltraining kon krijgen.
VIDEO 1 Boer Geert in actie
VIDEO 2 Stichting Service Dogs
Foto's en video's door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER 
Video 1

Video 2 
 
 
 
 

vrijdag 9 oktober 2015

Stichting Michael-Wings overhandigd laptops aan Kinderafdeling Refaja + video

Stadskanaal -
Op vrijdag 9 oktober overhandigde Hans Nijland op feestelijke wijze het 26e en 27e Michael-Wings systeem aan de Treant Zorggroep. Het 26e en 27e Michael-Wings systeem bestaat uit 11 laptops, zes medisch hygiënische toetsenborden en een internetverbinding. Met deze laptops kunnen kinderen die opgenomen zijn in het Refaja ziekenhuis in Stadskanaal en het Scheper ziekenhuis in Emmen makkelijk contact met ouders, school, vrienden en familie onderhouden. Tijdens deze middag werd een symbolische overhandiging door Hans Nijland, Algemeen directeur FC Groningen, van de laptops en medisch hygiënische toetsenborden verricht aan patiëntje Carlijn Többen. Vertegenwoordigers van de stichting en de klasgenootjes van Carlijn kwamen ook een bezoek brengen aan de patiëntjes van de kinderafdeling. Er was voor alle aanwezigen, zowel kinderen als volwassenen, een feestelijk programma samengesteld dat werd afgesloten met een hapje en een drankje.                *Zie de beelden van deze leuke en mooie middag voor de kinderen*

Het programma was als volgt:
13.30 uur   Inloop en koffie/thee in Zwartsenbergzaal (2e etage)
13.50 uur   Welkom door Guus Bruins, voorzitter Raad van Bestuur Treant Zorggroep
14:00 uur   Presentatie door John Kenniphaas, voorzitter van Stichting Michael-Wings
14:15 uur   Skypeverbinding met Cliniclowns en Hans Nijland (Zie VIDEO !!)
14:30 uur   Officiële overhandiging laptops Hans Nijland en Carlijn Többen
14:45 uur   Overhandigen presentje aan hoofd kinderafdeling en Carlijn Többen
15:00 uur   Naar hoofdingang voor oplaten ballonnen
15.30 uur   Gelegenheid tot het geven van interviews in Zwartsenbergzaal (2e etage
Meer info op Stichting Michael-Wings
VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
Voor alle foto's klik HIER
 .