maandag 29 september 2014

Bennie de Vries was even stil, 200 is een mooi getal

Stadskanaal / Berlijn -
Maandagmiddag om 16 uur kwam Bennie de Vries weer bij zijn huis aan nadat hij de BMW Berlin-Marathon in Berlijn had gelopen. Voor zijn woning in de Ruigeveldweg te Maarsveld stond Bennie de Vries even met zijn mond vol tanden, en was blij verrast. Buurtbewoners hadden zijn tuinpad versierd i.v.m. zijn 200ste x een marathon gelopen te hebben. Bennie was er even stil van, dit had hij echt niet verwacht en aanzien komen ook al wist Bennie dat het een bijzonder getal was die 200. Buurtbewoners kwamen hem welkom heten en gaven hem een huldiging voor zijn 200ste (ultra)marathon.

Bennie de Vries liep op zondag 28 september zijn 200ste (ultra)marathon in Berlijn
Zie hier voor wat info: Bmw-berlin-marathon

VIDEO
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
.
.
Video

.

zaterdag 27 september 2014

Met een nazomerdag, een gezellige 25ste Boeskoolmarkt in Ter Apel

Ter Apel -
Het was genieten geblazen tijdens de 25ste Ter Apeler jaarmarkt. De Boeskoolmarkt bezoekers hadden prachtig nazomer weer om langs alle kraampjes te lopen. Zoals elk jaar was het op de laatste zaterdag van september de Boeskoolmarkt in het centrum van Ter Apel. Na dat kanonnen door burgemeester Kompier en wethouder Lok hadden waren afgeschoten was de markt officieel geopend was.Tal van marktkooplui en attracties waren opgezet voor het vermaak van het winkelend publiek. Mede dankzij het mooie weer was het gezellig druk langs de Hoofdstraat en aanliggende straten. Vele verenigingen grepen het evenement aan om hun sport of activiteiten te onder de aandacht te brengen. Naast de markt, was op het marktplein een kermis opgezet.
(Tekst: WK. Westerwoldeactueel)
VIDEO 
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events
.
.
.

vrijdag 26 september 2014

Moviestuntshow naast Formido in Winschoten

Winschoten -
Donderdagavond was het de beurt aan Winschoten. Achter op het terrein van Formido werd een leuke en spectaculaire stuntshow gegeven door het rondreizende Moviestuntshow. Stunt Movie Production is een familiebedrijf dat sinds 2004 op tournee is door verschillende Europese landen. Het zet de traditie van de “Original German Helldrivers Show” voort, die werd opgericht in 1967 door de grootvader van de huidige eigenaar, Gino Winter. In Winschoten werd dan ook echt alles uit de kast gehaald zoals stunten met auto's, motoren, mostertrucks, vuurzeeën. Het publiek kon aan het eind van deze show met deze stuntmensen op de foto of een handtekening scoren plus er waren posters te koop.

Foto's gemaakt en ingezonden door: Jacob Musch
 
 
 
 
 
 
 

zondag 21 september 2014

Veel stoom van kleine en grote stoommachines, stoomtreinen en een stoomboot + 3 video's

Stadskanaal - 
Op zaterdag 20 en zondag 21 september vond bij Museumspoorlijn S.T.A.R. de tweede editie van 'Stadskanaal onder Stoom' plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland. Deze editie staat in het teken van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Gedurende dat weekend waren er 4 stoomtreinen uit heel Nederland actief bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Maar niet alleen treinen, ook andere stoommachines, waaronder een stoomboot, boomstammen zagen waren te gast in Stadskanaal. Kortom, een weekend vol stoom voor jong en oud! En dat was te merken, stoomtrein liefhebbers genoeg in dat weekend van klein tot groot was er veel belangstelling. 

Video's door: - Ronny - Regio-Events

VIDEO  1 Dag 1 zaterdag 20 sept
VIDEO  2 Dag 2 zondag 21 sept
VIDEO  3 Dag 2 zondag 21 sept
.
.
.
Deel 2

.
Deel 3

.

zaterdag 20 september 2014

Modeshows gepresenteerd door vijf modezaken + video

Stadskanaal -
Zaterdag 20 september werd er een grote modeshow gegeven op het Raadhuisplein. Een vijftal modezaken presenteerden hun nieuwe najaars- en wintercollectie 2014 voor mannen, vrouwen en kinderen.


De presentaties werden op de volgende tijden gegeven:
13.00 uur
14.00 uur
15.00 uur
Foto's en video (volgt) door: - Ronny - Regio-Events
.
Video

donderdag 18 september 2014

Duwende en trekkende demonstranten

Tweede Exloërmond –
Woensdag werd er op de voorlichtingsbijeenkomst over de windmolens in Tweede Exloërmond opnieuw geprotesteerd door de tegenstanders. Toen de demonstranten naar binnen wilden om de voorlichters een aantal kritische vragen te stellen werden ze door de beveiligers tegen gehouden. Sommige demonstranten deden met wat duw en trekwerk nog een poging om binnen te komen, maar ook onder succes. Er is nog een poging gedaan om de voorlichters naar buiten te halen, maar ook hier werd geen gehoor aan gegeven.
VIDEO
Video en foto's door: DeKantfotografie

 

woensdag 17 september 2014

Jatrie in het voorjaar van 2015 vaarklaar

Stadskanaal -
Het restauratieproject heeft een tijd stilgelegen vanwege geldgebrek, maar door steun van de provincie, verschillende fondsen en ondernemers kan de restauratie toch gefinancierd worden.  Leerlingen van het Noorderpoort uit Stadskanaal gaan de restauratie op een scheepswerf in Groningen middels een stage uitvoeren. Daarvoor zal het schip in oktober naar de stad worden gesleept, na de restauratie moet het schip in staat zijn naar Stadskanaal terug te varen.
Lees verder bij de bron .................

Foto's door: J. Geertsema

 
 

dinsdag 16 september 2014

Amerikaans vuilbroed bij bijenvolk Stadskanaal geruimd + foto's vraag

Stadskanaal -
Dinsdagmorgen 16 september 2014 is een bijenkolonie in Stadskanaal geruimd. Het bijenvolk was besmet met de ziekte Amerikaans vuilbroed. Het ministerie van Economische Zaken heeft een verbod ingesteld om bijen te vervoeren binnen een straal van 3 kilometer rond de besmette bijenkast. Het betreffende gebied staat aangegeven op de bijgevoegde kaart, klik op 3 kilometer.
Foto's door: - Ronny - Regio-Events
* Foto's van de ruiming zijn alsnog welkom
Mail: ronny.jetforce@gmail.com
 
 
 

maandag 15 september 2014

Stoomspektakel in Oost-Groningen : Stadskanaal onder Stoom

De vooraankondiging kunt u hier lezen ................

Stadskanaal -
Op zaterdag 20 en zondag 21 september vindt bij Museumspoorlijn S.T.A.R. de tweede editie van 'Stadskanaal onder Stoom' plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland. Deze editie staat in het teken van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Gedurende dit weekend zijn er 4 stoomtreinen uit heel Nederland actief bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Maar niet alleen treinen, ook andere stoommachines, waaronder een stoomboot, zijn te gast in Stadskanaal. Kortom, een weekend vol stoom voor jong en oud!
Op onderstaande links vindt u meer informatie over wat er is te zien en te beleven, en over praktische zaken: 175 jaar spoorwegen in Nederland
De spoorwegen in Nederland bestaan 175 jaar. Tijd voor een feestje!
De treinen
Welke treinen rijden er allemaal tijdens 'Stadskanaal onder Stoom'? Je lees het op deze pagina
Stoom en meer
Wat is er nog meer te doen en te zien tijdens 'Stadskanaal onder Stoom'?
Dienstregeling en openingstijden
Hoe laat rijden de treinen? Hier kun je de complete dienstregeling van de treinen vinden
Toegangsprijzen
Wat kost een kaartje voor 'Stadskanaal onder Stoom'? Je leest het hier
Veelgestelde vragen
Een overzicht van veelgestelde vragen over 'Stadskanaal onder Stoom'
Fotograferen 
Spotters plaatsen.

zondag 14 september 2014

Zo maar wat uit Oude Pekela

 Panorama foto plein gemeentehuis Oude Pekela
.
.
 
 
 

RUN Winschoten 2014 + video's

Winschoten - 13 Sept 2014

Foto en video overzicht van de 100, 50, 2 en 1 km die zaterdag werd gelopen rondom het centrum door diverse straten waar veel bewoners de lopers aanmoedigden en er zelf ook een mooi feest van maakten door de straten te versieren plus partytenten langs het parcours waaronder ook muziek ten gehoren werd gebracht.

Winnaars en winnaressen:
Winnaar overall RUN Winschoten 2014 100km: Daniel Oralek (CZE)
Winnares overall RUN Winschoten 2014 100km: Simone Stöppler (GER)
Winnaar overall RUN Winschoten 2014 50km: Harm Sengers
Winnares overall RUN Winschoten 2014 50km: Mieke Dupont (BEL)
Winnaar overall RUN Winschoten 10x10 Estafette: Oudman Adviseurs

Uitslagen RUN Winschoten 2014
100 km NK
100 km overall
50 km overall
50 km per categorie

Bij de estafette worden nog een aantal tijden gecorrigeerd de uitslagen komen dan z.s.m. op de site.

Lutje RUN 1 km
Lutje RUN 2 km 

VIDEO 
Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events 

Voor alles foto's klik HIER.
.
.
Videoreportage door Rtvlogo
.

vrijdag 12 september 2014

Stadskanaal onder Stoom in september 2014

Stadskanaal - 12 Sept 2014
Op zaterdag 20 en zondag 21 september vindt bij Museumspoorlijn S.T.A.R. de tweede editie van 'Stadskanaal onder Stoom' plaats, het grootste stoomfeest van Noord-Nederland. Deze editie staat in het teken van 175 jaar spoorwegen in Nederland. Gedurende dit weekend zijn er 4 stoomtreinen uit heel Nederland actief bij Museumspoorlijn S.T.A.R. Maar niet alleen treinen, ook andere stoommachines, waaronder een stoomboot, zijn te gast in Stadskanaal.In 2014 bestaan de spoorwegen in Nederland 175 jaar. Op 20 september 1839 werd de eerste spoorlijn in Nederland feestelijk geopend. De stoomlocomotief 'De Arend' deed er 25 minuten over om van Amsterdam naar Haarlem te rijden. Het jaar 2014 staat bij de railmusea in Nederland in het teken van dit jubileum. 'Stadskanaal onder Stoom' is dan ook een echt verjaardagsfeest, het is op dan op de dag af exact 175 jaar geleden dat de eerste trein in Nederland reed.

Stoomlocomotieven en treinen
Uiteraard staan de treinen in dit weekend weer centraal. Op het gehele spoorlijn van Museumspoorlijn S.T.A.R. zal een uitgebreide dienstregeling gereden worden met 4 stoomlocomotieven en historische dieseltreinen. Een van de speciale gasten dit weekend is stoomlocomotief 4389 'Ing. H.F. Enter' van de Stoomtrein Goes Borsele (SGB) uit Goes. Deze locomotief is in 1943 gebouwd voor het Amerikaanse leger. De locomotief werd gebruikt voor transporten ten behoeve van de invasie in Europa in 1944 en 1945. Uit Haaksbergen komt stoomlocomotief 7 van de Museum Buurtspoorweg. Deze locomotief, bijgenaamd 'Kikker' is gebouwd voor de toenmalige Staatsspoorwegen en kwam in 1901 met het nummer 657 in dienst. Met z'n opvallende groene kleur is deze stoomlocomotief de oudste in Nederland gebouwde rijvaardige stoomlocomotief. Uit Rotterdam komt de Stoom Stichting Nederland (SSN) met stoomlocomotief 65 018. Deze locomotief is in 1956 door Krauss-Maffei gebouwd voor de toenmalige Deutsche Bundesbahn en is daarmee één van de laatst gebouwde stoomlocomotieven in Duitsland.
Uiteraard rijdt ook stoomlocomotief TE-5933 van de S.T.A.R. het gehele weekend. Naast de stoomtreinen worden ook historische dieseltreinen ingezet, waaronder de zogenaamde 'DE-3'. Deze 'Rode Duivel' is een dieseltreinstel van de NS uit begin jaren ’60 en was vroeger in het Noorden een bekende verschijning op de spoorlijnen rondom Groningen en van Zwolle naar Emmen.

Meer stoom
Er zijn niet alleen treinen. Ook diverse andere stoomlocomobielen en stoommachines zijn in Stadskanaal te zien. Zo is stoomraderboot 'De Jonge Wachter' van Molenmuseum 'De Wachter' uit Zuidlaren van de partij. Een unieke kans om een vaart te maken met een stoomboot over het Stadskanaal. En een auto op stoom? Ja die is er ook. Met de Stanley Stoomauto worden ritten vanaf het station Stadskanaal gemaakt.
In het klein
In en rond de rijtuigenloods bij het station Stadskanaal zijn stoommachines in model te vinden. Ook rijdt er een ministoomtrein waarop kinderen mee kunnen rijden. En natuurlijk mogen de modeltreinen dit weekend ook niet ontbreken.

Met de Arriva-trein reist u met een speciaal e-ticket voordelig naar Veendam voor dit evenement. Op het station Veendam kunt u uw kaartje kopen voor 'Stadskanaal onder Stoom'.
Het speciale Arriva e-ticket kost € 5,- en is geldig als dagkaart tussen Groningen-Veendam v.v. Per e-ticket mogen twee kinderen tot en met 11 jaar gratis mee reizen.

Archief foto sept 2012
 Archief foto sept 2012

donderdag 11 september 2014

Protest tegen windmolens in Bareveld

Bareveld - 11 Sept 2014
In Bareveld verzamelen zich donderdagavond zo’n honderd voor- en tegenstanders van windenergie. Windboeren en het ministerie van Economische Zaken gaven daar voorlichting over de plannen voor windmolenparken in de Veenkoloniën. Op de spandoeken van Platform Storm en Tegenwind was te zien hoe de tegenstanders denken dat de windmolens eruit gaan zien in het landschap. De tegenstanders zien liever dat ze niet komen als dat ze komen met genoeg afstand. Wethouder Bert Wassink van Aa en Hunze verwachte al niet veel nieuws in de bijeenkomst vanavond: "Mensen komen hier met verschillende verwachtingen heen’’. Het was een verplichte avond voor het ministerie.
VIDEO
Foto's en video door: Niels de Kant 

 
 
 
 
 
 
 

woensdag 10 september 2014

Gemeente Stadskanaal heeft twee oplaadpunten geplaatst

Stadskanaal/Musselkanaal -
In Stadskanaal en Musselkanaal zijn oplaadzuilen voor elektrische fietsen, scootmobielen en scooters geplaatst. Het gebruik van de elektrische fiets of scooter is sterk in opmars. Elektrische fietsen en scooters zijn inmiddels een normaal beeld in het dagelijks verkeer, ook in onze gemeente. Om duurzame mobiliteit te stimuleren en te promoten heeft de gemeente Stadskanaal oplaadzuilen in het centrum van Stadskanaal (Raadhuisplein tussen de Muziekschool en het gemeentehuis) en Musselkanaal (kruising Marktstraat en Willem Diemerstraat) laten plaatsen.
Voldoende capaciteit en geheel kosteloos
U kunt gratis gebruik maken van de oplaadzuil. De zuil is geschikt voor het opladen van fietsen, scooters en scootmobielen. Het is veilig en gebruiksvriendelijk door de stroombeperking & aardlekbeveiliging met volledige automatische reset. De zuil is voorzien van 4 contactdozen en heeft voldoende oplaadcapaciteit om 16 fietsen gedurende 16 uur per dag te laden.
(Tekst bron: Gemeente Stadskanaal)
Foto's door: - Ronny - Regio-Events