dinsdag 25 februari 2014

Jaarlijkse fanclub dag Rene Becker 2014

Sappemeer -
Afgelopen zondag 23 februari werden de leden van de fanclub van Rene Becker weer muzikaal verwend. Deze jaarlijkse fanclubdag werd gehouden in Zaal de Tibbe in Sappemeer......


Wie niet genoeg kan krijgen van Rene Becker kan hier in het fotoalbum de foto's gemaakt door Wendy v Hengel nog eens terug bekijken. Ook een video is toegevoegd gemaakt door Wendy.

.
.
Video

.
 

maandag 24 februari 2014

KLM aankomst Eelde Airport Olyimpische sporters + video

Eelde Airport -
Het KLM-toestel met de Nederlandse olympische ploeg aan boord is maandagmiddag even na vijf uur geland op Groningen Airport Eelde, ruim een uur later dan de bedoeling was.
De vertraging .... lees verder bij ......


Foto's en video door: - Ronny - Regio-Events






Voor MEER foto's klik HIER

zondag 23 februari 2014

Egbert Tingen met Spar "Moet blijven" + video

Nieuw Buinen -
Enkele reacties van buurtbewoners:
Deborah Hiraki 21 februari 2014 at 20:00   
Fam Tingen moet blijven. Fam Tingen doet zoveel voor de dorpelingen. Denk bijvoorbeeld aan het fruitproject op onze school, ook voor het voorleesontbijt in bieb heeft hij voorzien van een natje en een droogje. Ook heeft hij een gezellig kerstmarktje georganiseerd en doneren zij ook de voedselbank. Wij zouden t erg jammer vinden als hij echt vertrekt!!!

Karin 21 februari 2014 at 21:36   
Zondag 23 januari om 16.00 uur is er bij de spar een bijeenkomst om te proberen om de familie Tingen op de spar te houden. Kom allemaal om jullie steun te betuigen!

kirchhoff 21 februari 2014 at 22:07   
Spar moet blijven de familie tingen doet het zo goed

Nieuw Buinen –
Supermarktondernemer Egbert Tingen is nog geen jaar na de start alweer gestopt met de Spar in Nieuw-Buinen. Hij kan de hoge aflossingskosten van de investering niet meer opbrengen en de Spar-organisatie wilde hem naar eigen zeggen niet tegemoet komen. Daarop besloot hij gisteren de stekker er uit te trekken. Dit tot verdriet van veel klanten, waarvan sommige gisteren huilend in de winkel stonden. Tingen heeft in het afgelopen jaar een goede naam opgebouwd in Nieuw-Buinen, veel gedaan voor en in het dorp en de winkel een flinke boost gegeven. Hij moest bij de start in mei 2013 echter wel flink investeren, onder meer in een kapotte CV-ketel. Daarin zou de Spar hem tegemoet komen, maar dat blijkt nu niet het geval, aldus Tingen. De ondernemer beraadt zich nog op wat hij verder gaat doen, eerst moet hij het zelf allemaal even verwerken: ‘Het is voor mij een persoonlijk drama, ik heb er slapeloze nachten van.’ De winkel aan de Parklaan is nog wel open, een Spar-franchiser uit Warffum neemt de honneurs tijdelijk waar. Tingen was eerder actief als bedrijfsleider bij supermarkt Schippers in Odoorn en runde een succesvolle Coop in Overijssel. Omdat hij dichter bij zijn woonplaats Odoorn wilde werken, besloot hij vorig jaar de Spar in Nieuw-Buinen op franchise-basis te gaan runnen. Vol goede moed, getuige de aankondiging in de dorpskrant van Nieuw-Buinen van juni vorig jaar:

 
 


zaterdag 22 februari 2014

Bondfilm No Mercy bijna in Smoky

Smoky Stadskanaal -
De laatste puntjes worden op de film gezet, de montage word gedaan, special effects en alles voorbereid om de premiere goed te laten verlopen. Eind april is de verwachting dat de film te zien is in bioscoop Smoky Stadskanaal!

Uiteraard word dit een feestelijke première met waarschijnlijk een Martini, shaked not stirred!
Het hoofdstuk van Stefan Bond is dan definitief afgesloten. Wat er met Bond gebeurt, dat laat ik nog even in het midden haha.

Het verhaal:
Stefan Bond krijgt opdracht van MI6 om Kruvstan op te sporen, een van de meest gevaarlijke criminelen van Europa. Stefan doet dit niet alleen voor MI6 maar ook voor hem zelf, om wraak te nemen.. Kruvstan heeft namelijk de moord op Stefan`s vrouw op zijn geweten.. althans dat denkt Bond.. Kruvstan komt met een andere verklaring... Bond moet nu overwegen om te kiezen tussen samen werken met zijn grootste vijand, Kruvstan, om er achter te komen wie zijn vrouw heeft vermoord of kiezen voor MI6. Een Missie opzoek naar gerechtigheid... Hoe loopt dit af... Eind April in de bioscoop!

Met vriendelijke groet,
Stefan Tieben

De trailer is nu online! 
.
 

donderdag 20 februari 2014

Stadskanaalster Very ‘Eavy oldschool heavy- metalfestival

Stadskanaal –
Het Stadskanaalster metalfestival Very ‘Eavy groeit uit tot een festival van internationale allure. Voor de komende, vierde, editie die plaatsvindt op vrijdag 18 en zaterdag 19 april in sportcentrum De Spont, zijn inmiddels kaarten besteld door metalliefhebbers uit veertien landen. Zij reizen vaak grote afstanden om te genieten van concerten van een keur aan toonaangevende metalbands, afkomstig uit zeven verschillende landen.
Organisator Hugo Koch uit Stadskanaal is blij met de overweldigende belangstelling. Uit liefde voor de metalmuziek steekt hij vele vrije uren in de belangeloze organisatie van zijn geesteskind. Het doet hem dan ook bijzonder deugd dat de Very ‘Eavy entreebewijzen als warme broodjes over de toonbank gaan.

Energiewacht Tour 2014 + Route Westerwolde Omloop 10april


Klik voor download route

Regionale topzaken presenteren zich op De LenteBeurs

Stadskanaal -
Ruim honderd regionale topzaken presenteren zich op De LenteBeurs
Meer dan honderd topzaken uit Groningen en Drenthe en zelfs daarbuiten die zich op aantrekkelijke wijze presenteren aan het publiek. Dat is de LenteBeurs, de consumentenbeurs die van vrijdag 4 tot en met zondag 6 april drie dagen lang plaatsvindt in het Pagecentrum in Stadskanaal. In de vierduizendduizend vierkante meter grote BeursArena krijgen in het eerste weekend van april drie dagen lang ruim honderd winkels, bedrijven en organisaties de ruimte om zich te presenteren. Het publiek vindt er vele workshops en presentaties en diverse aantrekkelijke beursaanbiedingen. Van kunststof kozijn tot webdesign en van optiek tot installatietechniek, de aanwezige bedrijven zijn afkomstig uit de meest uiteenlopende branches. Dat maakt deze grootste consumentenbeurs van de verre omtrek tot een sfeervolle, informatieve, aantrekkelijke en gezellige beurs voor iedereen – mannen en vrouwen – van jong tot oud.
Bezoekers
De entreeprijs is opvallend laag, slechts twee euro. En kinderen tot en met zestien jaar mogen er gratis in. Mede daarom verwacht de organisatie vele duizenden bezoekers te mogen verwelkomen. De beurslocatie in het Pagecentrum is uitstekend bereikbaar en er is volop gratis parkeergelegenheid.

De Grote Lentebeurs in het Pagecentrum in Stadskanaal vindt plaats op vrijdag 4 april van 14.00 tot 21:00 uur, zaterdag 5 april van 10:00 tot 17:00 uur en zondag 6 april  van 10:00 tot 17:00 uur. Kijk voor meer informatie over onder meer standhouders op Delentebeurs.

vrijdag 14 februari 2014

Spoorlijn Veendam-Stadskanaal met station Philipslocatie op bedrijventerrein Dideldom

 Voormalige Philipslocatie op bedrijventerrein Dideldom.
Waar eerder in 2012 het mooie Kartcentrum was afgebrand
Stadskanaal –
Bij de beoogde aanleg van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal moet het nieuwe station van Stadskanaal worden aangelegd op de voormalige Philipslocatie op bedrijventerrein Dideldom. Dat wil het CDA in de gemeente Stadskanaal. De partij neemt daarmee duidelijk stelling tegen de bouw van een station in de Parkwijk, in de omgeving van de Stationslaan.

Het voormalige Philipsterrein is volgens fractievoorzitter Roelof Plieger een ideale plek voor een station: ,,De infrastructuur is al aanwezig, het terrein is goed ontsloten door wegen richting Nieuw-Buinen en Borger, het centrum van Stadskanaal, alle dorpen in de gemeente en de N366. Dat is niet alleen erg praktisch, het scheelt ook een enorme investering in infrastructurele maatregelen. Er is voldoende ruimte voor een gecombineerd trein- en busstation met ruime parkeergelegenheid, ideaal voor P&R. Bovendien is het station goed bereikbaar voor reizigers vanuit Nieuw-Buinen, Musselkanaal en bedrijvenpark Stadskanaal. Bijkomend voordeel is dat de aanleg van een station een mooie invulling is van het al geruime tijd braakliggende terrein. En mocht de spoorlijn op termijn worden doorgetrokken naar Emmen, dan ligt het station al op een mooie plek voor de doorgaande verbinding.’’
Busverbinding
Met de aanleg van een trein- en busstation aan de Electronicaweg zou het huidige busstation uit het centrum van Stadskanaal verdwijnen. ,,Dat scheelt behoorlijk wat overlast voor de bewoners van de omgeving van het huidige station aan de Navolaan’’, denkt Plieger. Wel stelt zijn partij als voorwaarde voor een station op het bedrijventerrein dat er goede busverbindingen met het centrum van Stadskanaal komen met voldoende capaciteit om onder meer schooljeugd en winkelend publiek naar de plaats van bestemming te brengen.
Verkeersbewegingen
Volgens Plieger lijkt het in eerste instantie misschien heel mooi, zo’n station op een steenworp afstand van het centrum en scholen, maar brengt de aanleg op die locatie een enorme toename van het aantal verkeersbewegingen in de Parkwijk met zich mee: ,,Zo’n station vergt een behoorlijke infrastructuur. Denk aan aansluitende busverbindingen, wegen en parkeerplaatsen. Dat zou qua verkeersstromen een belasting voor de Parkwijk met zich meebrengen die wij niet acceptabel vinden.’’
2018
Zoals het nu lijkt, neemt de provincie Groningen in de loop van volgend jaar een beslissing over de aanleg van de spoorlijn Veendam-Stadskanaal. De vooruitzichten zijn positief. Bij groen licht van de provincie gaat de eerste trein tussen Stadskanaal en Veendam waarschijnlijk in 2018 rijden.

CDA Stadskanaal
Fractievoorzitter Roelof Plieger

maandag 10 februari 2014

Gratis Tai Chi voor beginners als gevorderden

Stadskanaal -
Gratis Tai Chi kennismakingsles in Stadskanaal
Iedereen is van harte welkom om Tai Chi te komen ervaren. Volg dinsdag 4 maart van 13:30 tot 15:00 uur de gratis kennismakingsles in de gymzaal Margrietlaan aan de Margrietlaan 1 in Stadskanaal. De cursus bestaat uit 10 lessen met Tai Chi en Qi Gong oefeningen voor zowel beginners als gevorderden. Balans van lichaam en geest, focus krijgen en houden, ademhaling, beheersing van stressfactoren en algeheel welzijn staan centraal tijdens de cursus, de lessen worden door oud Wereld- en Europees kampioen Tai Chi, Hans Lauxen gegeven. Hans Lauxen is tevens eco-coach en cursusleider aan het CIOS Heerenveen, hij coacht en traint in de Epke Zonderland Topturnhal verschillende Olympische sporters, waaronder Adelinde Cornelissen en de Olympische shorttrack ploeg.  Bij voldoende belangstelling zal de cursus doorgang vinden, elke dinsdagmiddag van 13:30 tot 15:00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) in de gymzaal Margrietlaan aan de Margrietlaan 1 in Stadskanaal.

De kosten voor 10 lessen van anderhalf uur zijn 65,- euro. 
Meer informatie en opgave via taichiwinschoten@gmail.com of 06-55373828.

donderdag 6 februari 2014

Alles wat een vrouw leuk vindt tijdens Ladies Day & Night Stadskanaal

Stadskanaal -
Alles wat een vrouw leuk vindt. Dat is kort samengevat wat er te vinden is op de Ladies Day & Night die plaatsvindt op vrijdag 28 februari in het Pagecentrum in Stadskanaal. De beurs, die voor de derde keer plaatsvindt, is zeer in trek. Vanwege de enorme belangstelling vorig jaar besloot organisator Jessica Wolf de openingstijden te verruimen: het evenement begint nu al om 14.00 uur. Ladies Day & Night is een evenement vol sfeer en gezelligheid voor de vrouw. Zo’n honderddertig stands van